ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ - ΕΡΕΥΝΑ: Κανένα μειονέκτημα από συνδυασμό εμβολίων AstraZeneca με BioNTech/Pfizer

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ - ΕΡΕΥΝΑ: Κανένα μειονέκτημα από συνδυασμό εμβολίων AstraZeneca με BioNTech/Pfizer

Έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, Charité αναφέρει πως δεν διαπιστώθηκε κανένα μειονέκτημα σε αποτελεσματικότητα και σε ανεκτικότητα από τα εμβολιασμένα άτομα από τον συνδυασμό του εμβολίου της AstraZeneca  κατά της Covid-19 με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer. 

Η σχετική έρευνα αφορά τον εμβολιασμό με AstraΖeneca για την πρώτη δόση και με BioNTech/Pfizer για τη δεύτερη, με χρονική απόσταση 10-12 εβδομάδων μεταξύ των δύο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός είναι καλά ανεκτός, ενώ προκαλεί ανοσοαπόκριση ανάλογη με αυτή του εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer.

Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν σύστασης της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ειδικά σε νεαρά άτομα.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE