ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τι επιτρέπεται από σήμερα; - Κέρφιου, γάμοι και πάρτυ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τι επιτρέπεται από σήμερα; - Κέρφιου, γάμοι και πάρτυ

Νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 4 Ιουνίου, σύμφωνα με χθεσινό διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Είχαμε τονίσει άλλωστε πως η εξαιρετικά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, σε συνάρτηση με την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας είναι πολύ πιθανόν να φέρουν ξανά νέα αποκλιμάκωση των μέτρων και μάλιστα νωρίτερα του αναμενομενομένου.

Συγκεκριμένα, η μετακίνηση προσώπων επιτρέπεται μέχρι τις 3 τα ξημερώματα στις περιπτώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις γάμων, νοουμένου ότι προσκομίζουν αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. πρόσκληση). Αυτό φυσικά φαίνεται να έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο από πλευράς ΠΑΣΙΚΑ όσο και ιδιοκτητών χώρων εστίασης αφού θεωρούν πως δημιουργούνται επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων.

Επίσης, επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, τηρουμένου του σχετικού πρωτοκόλλου, με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς χώρους με την προσκόμιση SafePass. Επιτρέπεται ακόμα η διενέργεια εκδηλώσεων σε παιδότοπους, λούνα παρκ και θεματικά πάρκα με την προσκόμιση SafePass. Η διενέργεια εκδηλώσεων στους πιο πάνω χώρους ήταν προγραμματισμένο να επιτραπεί στις 16 Ιουνίου και μετακινείται νωρίτερα η ημερομηνία.

Επιστρέφουν λοιπόν τόσο τα παιδικά πάρτυ σε παιδότοπους, λούνα παρκ αλλά και θεματικά πάρκα (νωρίτερα του αναμενομένου) ενώ πλέον κόσμος θα μπορεί να παρακάθεται και στους εσωτερικούς χώρους των πρακτορείων στοιχημάτων. Υπενθυμίζεται πως άπαντες οι παρευρισκόμενοι άνω των 12 χρονών θα πρέπει να έχουν μαζί τους SafePass.

Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, οι νέες χαλαρώσεις γίνονται λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού για την ασθένεια COVID-19 προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ότι μέχρι την 1η Ιουνίου 2021, ποσοστό 54,1% έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου και ποσοστό 31,9% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό σχήμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top