ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε ακριβώς φεύγουν επιτέλους οι μάσκες - Ποια μέτρα δεν πάνε πουθενά

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε ακριβώς φεύγουν επιτέλους οι μάσκες - Ποια μέτρα δεν πάνε πουθενά

Η εξαιρετικά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα έχει φέρει ταχύτερα του αναμενομένου και χαλαρώσεις που διευκολύνουν τόσο την καθημερινότητα μας, όσο και τη ζωή μας γενικότερα αφήνοντας μια γλυκιά νότα αισιοδοξίας για το μέλλον. 

Μετά και τις σημερινές (Παρασκευή 4/6) νέες χαλαρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ η Κύπρος κάνει ακόμη ένα μεγαλύτερο βήμα προς την κανονικότητα ακόμη και νωρίτερα του αναμενομένου βάζοντας παράλληλα λάδι στη μηχανή της οικονομίας. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline -που πηγάζουν από κύκλους της επιστημονικής ομάδας- ήδη μελετούν τα επόμενα βήματα, έχοντας πάντοτε στο μυαλό την εικόνα και τους δείκτες της πανδημίας. Οι διακινήσεις πλέον θα μπορούν να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα (αφού πέραν της κατάργησης των μηνυμάτων για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις έρχεται και η απαλοιφή του κέρφιου -απαγόρευσης κυκλοφορίας- από την 10η Ιουνίου) με τη διευκολύνση αυτή να αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη μορφή επαναφοράς στην προ πανδημίας ζωή μας.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο ενθαρρυντικό που πηγάζει από τα νέα διατάγματα, αφού σε ότι κοντινότερο στις κανονικές μας ζωές δείχνουν να κινούνται τα πράγματα και όσον αφορά συναθροίσεις και συνωστισμό. Η επαναλειτουργία όλων των εσωτερικών χώρων (έστω και με απαραίτητη την προσκόμιση του SafePass) αποτελεί την επιβεβαιώση πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, βλέποντας επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ. 

Τεράστια είναι η συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω από τη χρήση μάσκας (σε εξωτερικούς χώρους), αφού λαμβάνοντας υπόψη και το τι συμβαίνει σε χώρες που βρίσκονται σε παρόμοιο, ή ελαφρώς προχωρημένο στάδιο εμβολιαστικής κάλυψης από την Κύπρο μας αναφέρθηκε πως το ορόσημο για μια τέτοια απόφαση (πάντοτε εάν και εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα) είναι ο εμβολιασμός του 65% του πληθυσμού έστω με την πρώτη δόση. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς αναμένεται να επιτευχθεί πέρι τα τέλη Ιουνίου. 

Υπάρχουν όμως και μέτρα, που δεν αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν από τη ρουτίνα μας. Όπως μας αναφέρθηκε, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικού και το τακτικό πλύσιμο των χεριών αλλά και τα μέτρα αποστασιοποίησης θα βρίσκονται μαζί μας για αρκετό ακόμη καιρό. Ο λόγος είναι πως, ακόμη και σε περίπτωση που ελεγχθεί πλήρως η πανδημία, αναμένεται σταδιακά να εμφανίζονται διάφορες μεταλλάξεις και υπό το φόβο νέας έξαρσης, αυτά είναι τα βασικότερα όπλα για να μειωθεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη διασπορά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top