ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Νέο ξεκλείδωμα, φεύγουν μέτρα και περιορισμοί - Τι δικαιούμαστε από την Πέμπτη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Νέο ξεκλείδωμα, φεύγουν μέτρα και περιορισμοί - Τι δικαιούμαστε από την Πέμπτη

Με άλλη μία εβδομάδα να έχει παρέλθει, δίνοντας μεγαλύτερο δείγμα και βεβαιότητα, επιβεβαιώνεται περίτρανα η τεράστια βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου μας.

Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία από πλευράς Υπουργείου Υγείας αλλά και μελών της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στο καλύτερο σημείο του τελευταίου 6μήνου με δείκτες και αριθμούς να μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Τα χθεσινά 29 κρούσματα που εντοπίστηκαν από ένα σύνολο πέραν των 45.000 τεστ καταδεικνύουν την απαλοιφή του ιού από την κοινότητα -παρά τον εντοπισμό στελεχών της Βρετανικής αλλά και της Ινδικής μετάλλαξης- με τις χαλαρώσεις να δίνουν και να παίρνουν το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, η ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου αναμένεται να ‘ξεκλειδώσει’ νέους τομείς επιφέροντας μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των μέτρων, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τις 27 Μαίου.

Συγκεκριμένα παρελθόν -και ελπίζουμε οριστικά- αναμένεται να αποτελέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας (κέρφιου) δίνοντας έτσι το έναυσμα για ελεύθερες μετακινήσεις. Μαζί με την αφαίρεση των μηνυμάτων για κατ’εξαίρεση μετακινήσεις (στο 8998) που έχει ήδη οριστικοποιηθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, κάτι τέτοιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ‘ελευθερία’ και την -προ πανδημίας- καθημερινότητα.

Σε συνάρτηση με την κατάργηση λοιπόν του κέρφιου, έρχεται και η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Ένας κλάδος που έχει τοποθετηθεί στη ‘ναφθαλίνη’ από την κάθοδο της πανδημίας στο νησί μας, ανεβάζει ξανά ρολά δίνοντας ‘ζωή’ στη νυχτερινή ζωή της χώρας μας, πάντοτε όμως μέσα σε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας και πρωτόκολλα.

Επίσης σημαντική, πρέπει να θεωρείται η άρση των περιορισμών του 50% φυσικής παρουσίας των εργαζομένων, τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου θα ρυθμιστούν με Διάταγμα και θα έχουν ισχύ μέχρι τις 31 Ιουνίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top