ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΜΑ: Συστάσεις για τη διαχείριση θρομβώσεων από τα εμβόλια

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΜΑ: Συστάσεις για τη διαχείριση θρομβώσεων από τα εμβόλια

Ο EMA αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις συστάσεις κλινικής περίθαλψης για τη διαχείριση της υποψίας θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοπενίας. 

Η ειδική ομάδα COVID-19 του EMA (COVID-ETF) συμβουλεύει τους επαγγελματίες υγείας στην ΕΕ να εξετάσουν συστάσεις από εκπαιδευμένες ιατρικές εταιρίες κατά την αξιολόγηση ατόμων με σημεία και συμπτώματα θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS) μετά τον εμβολιασμό με το Vaxzevria και το εμβόλιο Janssen. Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνει οδηγίες από τη Διεθνή Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης (ISTH).

Το TTS απαιτεί ταχεία αναγνώριση και επείγουσα κλινική διαχείριση. Οι εθνικές και διεθνείς συστάσεις έχουν ενημερωθεί με εξελισσόμενη εμπειρία από τη διαχείριση του TTS και της θρομβοπενίας και της θρόμβωσης που προκαλείται από την ηπαρίνη (HITT), μια κατάσταση με κάποιες ομοιότητες με το TTS.

Η ειδική ομάδα αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαθέσιμων κατευθυντήριων γραμμών (κυρίως όσον αφορά τις δοκιμασίες και την απεικόνιση που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση και για την καθοδήγηση της θεραπείας, καθώς και επιλογές θεραπείας με αντιπηκτικά χωρίς ηπαρίνη, ενδοφλέβιες ανοσοσφαιρίνες και γλυκοκορτικοειδή). Για τη διαχείριση ύποπτων TTS, ειδικά εάν δεν υπάρχει τοπική κατευθυντήρια γραμμή, η ειδική ομάδα συνιστά στους επαγγελματίες υγείας να εξετάσουν την ενδιάμεση καθοδήγηση του ISTH σχετικά με την ανοσοποιητική θρομβωτική θρομβοπενία που προκαλείται από εμβόλιο (VITT), που βασίζεται στη συνεχή διεθνή συνεργασία επαγγελματιών υγείας. Καθώς η διαχείριση του TTS εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να ενημερωθούν περαιτέρω στο μέλλον.

Examples of learned societies with treatment recommendations

Οι συμβουλές από την ειδική ομάδα ακολουθούν την αξιολόγηση του TTS από τον EMA, ένα πολύ σπάνιο συμβάν μετά τον εμβολιασμό με το Vaxzevria και το Janssen. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν βασίζονται σε αξιολογήσεις σήματος ασφαλείας του EMA, οι οποίες οδήγησαν σε ενημερώσεις των πληροφοριών προϊόντος τόσο για το Vaxzevria όσο και για το Janssen. Οι επαγγελματίες υγείας έχουν ενημερωθεί μέσω της Απευθείας Επικοινωνίας με Επαγγελματίες Υγείας (DHPCs) για τα σημεία και τα συμπτώματα του TTS με οποιοδήποτε από τα δύο εμβόλια, έτσι ώστε τα άτομα που επηρεάζονται να μπορούν να διαγνωστούν και να θεραπευτούν το συντομότερο δυνατό χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες οδηγίες.

Ο Οργανισμός αναγνωρίζει και υποστηρίζει την εκτεταμένη εργασία από επαγγελματίες υγείας και εκπαιδευμένες ιατρικές εταιρίες, η οποία είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ατόμων με υποψίες TTS μετά τον εμβολιασμό με το Vaxzevria ή το εμβόλιο COVID-19 Janssen.

(MKY)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βίντεο: Η στιγμή που τα τέσσερα άτομα τρέχουν να εξέλθουν του εργοστασίου - Επεκτάθηκε πολύ γρήγορα η φωτιά

• Προκάλεσε ανησυχία σε εμπορικό κέντρο και επιτέθηκε σε Αστυνομικό – Χειροπέδες σε 45χρονο

• Αυτό είναι το στεγαστικό σχέδιο χορηγιών για νεαρά ζευγάρια και νέους – Τα ποσά και οι δικαιούχοι – Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων

• Από σήμερα επανέρχεται το μηδενικό ΦΠΑ – Σε ποια προϊόντα εφαρμόζεται – Ανησυχία από τον Σύνδεσμο Καταναλωτών

• Οι βροχές που «πλημμύρισαν» Πάφο και Λεμεσό με αριθμούς - Δείτε τον χάρτη και την ανάλυση

• Ο Ομπάμα «καρφώνει» τον Τραμπ για τον Αντετοκούνμπο: Δεν μπορεί να καταλάβει πως μπορεί να είναι και μαύρος και Έλληνας



Δημογραφικό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα ο ΠτΔ - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε

Δημογραφικό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα ο ΠτΔ - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της υπογεννητικότητας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδης να ανακοινώνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

LIVE: Ανόρθωση - ΑΕΛ

LIVE: Ανόρθωση - ΑΕΛ

Back to top