ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βρετανία ο Μπάιντεν για τη Σύνοδο G7 - Πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος

Στη Βρετανία ο Μπάιντεν για τη Σύνοδο G7 - Πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος

Έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G7, ταξίδι που σηματοδοτεί τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια περίοδο που ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Μπάιντεν έφτασε στην αεροπορική βάση του Μίλντενχολ και πρόκειται να απευθυνθεί αργότερα σε Αμερικανούς στρατιώτες.

Το «ραντεβού» του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είναι προγραμματισμένο για αύριο, Πέμπτη.

Η άφιξη Μπάιντεν στη Βρετανία σημειώθηκε το απογευμα, ενώ αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του από τότε που ανέλαβε τα ηνία της προεδρίας.


Με τη σύζυγό του και καθηγήτρια, Τζιλ, προσγειώθηκαν με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, λίγο μετά τις 19.30, στο Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας. 

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του Μπάιντεν, υπενθυμίζεται ότι, θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, ενώ σε αυτήν θα συναντήσει και τη βασίλισσα Ελισάβετ

Πλήθος κόσμου περίμενε τον Μπάιντεν στο σημείο της προσγείωσής του.

Μετά τη Βρετανία, ο Μπάιντεν θα αναχωρήσει για Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια για τη Γενεύη όπου θα συναντηθεί με τον Πούτιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Μπάιντεν σε αυτήν του περιοδεία, που θα έχει ειδική σημασία, θα εστιάσει στην ενίσχυση των συμμαχιών με ΕΕ και Βρετανία, ενώ θα συσφίξει σχέσεις με αρχηγούς κρατών, όπως με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ύστερα από τους τριγμούς που προκάλεσε η προεδρία Τραμπ.

Το γεγονός ότι ο Τραμπ είχε «αδειάσει» συμμάχους του ΝΑΤΟ, ζητώντας να ενισχυθούν τα κονδύλια στην άμυνα, δημιούργησε ηλεκτρισμένο κλίμα, όπως επίσης όξυνε τα πνεύματα και η τότε απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα  καθώς και από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top