Ο Μπλίνκεν ζητά από την Κίνα 'διαφάνεια' σε σχέση με την προέλευση της Covid-19

Ο Μπλίνκεν ζητά από την Κίνα 'διαφάνεια' σε σχέση με την προέλευση της Covid-19

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε την Παρασκευή από την Κίνα "συνεργασία" και "διαφάνεια" όσον αφορά την προέλευση της Covid-19, την ώρα που η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εξακριβώσει αν ο κορωνοϊός θα μπορούσε να προέρχεται από ατύχημα σε κινεζικό εργαστήριο.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Γιανγκ Τζιεσί, ο Μπλίνκεν κάλεσε επίσης το Πεκίνο να "σταματήσει την εκστρατεία του της άσκησης πίεσης κατά της Ταϊβάν" και μίλησε για την "ανησυχία" των ΗΠΑ στο θέμα "της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που είναι σε εξέλιξη" και έχει στόχο, σύμφωνα με την αμερικανική Κυβέρνηση, τους Ουιγούρους μουσουλμάνους της Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπλίνκεν ζήτησε από το Πεκίνο να απελευθερώσει τους Αμερικανούς και Καναδούς πολίτες που "κρατούνται άδικα".

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE