Συζήτηση Τζόνσον-Ερντογάν στις Βρυξέλλες με Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο στην ατζέντα

Συζήτηση Τζόνσον-Ερντογάν στις Βρυξέλλες με Κυπριακό και Αν. Μεσόγειο στην ατζέντα

Συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είχαν ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης στην Κύπρο μέσω της διαδικασίας υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

Συζήτησαν επίσης τη μάχη κατά του κορωνοϊού και τα εθνικά εμβολιαστικά προγράμματα. Συμφώνησαν στη σημασία της συνεργασίας για να ηττηθεί η πανδημία και να εργαστούν προς αποκατάσταση των ταξιδιών μεταξύ των χωρών τους.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον να εργαστούν προς εμβάθυνση της διμερούς σχέσεις σε μια σειρά τομέων, όπως το εμπόριο και η άμυνα.

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κάλυψαν επίσης τις εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Η ΕΕ  στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμεί να συμμετέχει με σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των ΗΕ για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για το Κυπριακό κ. Ραφαέλε Φίτο, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE