Απίστευτο - Ελλάδα: Ανήλικοι λήστευαν μαθητές και το «διαφήμιζαν» στα social media

Απίστευτο - Ελλάδα: Ανήλικοι λήστευαν μαθητές και το «διαφήμιζαν» στα social media

Φωτογραφίες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων στα χέρια, κουκούλες full face, ρόπαλα και όπλα (χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν είναι αληθινά) αναρτούσαν στα social media τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων που λήστευε μαθητές στις περιοχές της Ηλιούπολης και της Γλυφάδας.

Τα προφίλ των δραστών μπήκαν στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής που εξάρθρωσε τη συμμορία και εξιχνίασε πέντε περιπτώσεις ληστειών.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει μερικές από τις φωτογραφίες που εξετάστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της συμμορίας έκαναν «επίδειξη» των κλοπιμαίων τους στα social media.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μετά από επιχείρηση που έκαναν στην περιοχή του Βύρωνα τρία άτομα, ηλικίας 14, 16 και 19 ετών, ενώ σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες από τα τέλη του Απριλίου του 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία, που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές Ηλιούπολης και Γλυφάδας.

Σε μία περίπτωση χτύπησαν με γροθιά στο λαιμό 13χρονο, τον οποίο έριξαν στο έδαφος, έξω από τον αθλητικό χώρο «Χαλικάκι» στην Ηλιούπολη, για να του αρπάξουν κινητό τηλέφωνο αξίας 300 ευρώ.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, οι ανήλικοι κινούνταν πεζή κατά τις βραδινές ώρες αναζητώντας τα υποψήφια θύματα τους, τα οποία φρόντιζαν να είναι ανήλικοι μικρής σωματικής διάπλασης που κινούνταν και αυτοί πεζή.

Τους προσέγγιζαν και με την απειλή μαχαιριών, καθώς και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Δείτε φωτογραφίες των ανήλικων:

Φωτογραφίες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων στα χέρια, κουκούλες full face, ρόπαλα και όπλα

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μετά από επιχείρηση που έκαναν στην περιοχή του Βύρωνα τρία άτομα, ηλικίας 14, 16 και 19 ετών

Οι ανήλικοι κινούνταν πεζή κατά τις βραδινές ώρες

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.