ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση νοσηλευμένων - Κάτω από τους 35

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση νοσηλευμένων  - Κάτω από τους 35

Χαμηλά το ποσοστό θετικότητας στα νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο μείωση και στους νοσηλευόμενος στα νοσηλευτήρια.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σήμερα (15/6) εντοπίστηκαν 64 (ποσοστό θετικότητας: 0,18%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 73,311.Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 374.

Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 32 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι εννέα σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους εννέα ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι έξι είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και ο ένας σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου

(7 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

7

Λευκωσίας

(13 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

5

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

8 (2 εκτός αναπνευστήρα)

Λεμεσού

(12 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

11

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

1

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE