Ελικόπτερα και drones για τις πυρκαγιές θα ενοικιάσει το ψευδοκράτος

Ελικόπτερα και drones για τις πυρκαγιές θα ενοικιάσει το ψευδοκράτος

Ο «διευθυντής» του «τμήματος δασών» στα κατεχόμενα Τζεμίλ Καρζάογλου είπε σε δηλώσεις του ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 οι διεργασίες για ενοικίαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου στα κατεχόμενα και ότι το ημερήσιο ενοίκιο για το εν λόγω ελικόπτερο θα ανέρχεται στις 40 χιλιάδες τουρκικές λίρες (ΤΛ).

 
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Καρζάογλου είπε ότι αυτή τη στιγμή δύο μη επανδρωμένα πτητικά μέσα (drones) τους παρέχουν φωτογραφίες από αέρος και ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες που άρχισαν από τον Απρίλιο για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
 
Ανέφερε επίσης ότι έστησαν τέσσερις σταθμούς παρακολούθησης και έχουν εγκαταστήσει στις περιοχές που χρειάζεται τις τρεις από τις τέσσερις κάμερες που τους δόθηκαν ως δωρεά. «Εργαζόμαστε συνεχώς και παρακολουθούμε», είπε και πρόσθεσε ότι 5-6 σημεία στα κατεχόμενα εντάσσονται αυτή την στιγμή στο πεδίο ευθύνης της Τουρκίας. Σημείωσε ότι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Δασών της Τουρκίας και ότι «η βοήθεια απέχει ένα τηλεφώνημα μακριά».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2028 βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, με τις διεργασίες, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που ενδέχεται να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκεντρώνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE