Δύο δισ. δολάρια διακινούνται ετησίως στα κατεχόμενα για ξέπλυμα χρήματος και ηλεκτρονικά στοιχήματα, λέει έκθεση

Δύο δισ. δολάρια διακινούνται ετησίως στα κατεχόμενα για ξέπλυμα χρήματος και ηλεκτρονικά στοιχήματα, λέει έκθεση

Έκθεση του Συμβουλίου Έρευνας Οικονομικού Εγκλήματος της Τουρκίας (MASAK), αναφέρει ότι ποσό δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων διακινείται ετησίως στην κατεχόμενη Κύπρο σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηλεκτρονικά στοιχήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντιγιαλογκ» την «έκθεση σοκ» αποκάλυψε χθες μιλώντας στο tv2020 ο «υπουργός οικονομίας» Ερχάν Αρικλί, ο οποίος δήλωσε ότι ετοιμάζουν «νομοσχέδιο» για να ελέγξουν το ηλεκτρονικό στοίχημα.
 
Ο κ. Αρικλί είπε ακόμα ότι αν ελέγξουν αυτά τα χρήματα που είναι διπλάσια από τον ετήσιο «προϋπολογισμό» του καθεστώτος, δεν θα αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα το «κράτος» και θα εισέλθει σε μια διαδικασία γρήγορης ανάπτυξης.
 
Σύμφωνα με τον Ερχάν Αρικλί, ηλεκτρονικό στοίχημα παίζεται σε εκατοντάδες διαμερίσματα στην κατεχόμενη Κερύνεια. «Όλοι το ξέρουν, όλοι το λένε, όμως κλείνουν τα αυτιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι συλλαμβάνονται 5-10 άτομα, αλλά τα πραγματικά αφεντικά παραμένουν άφαντα, όπως μεταφέρει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
 
Είπε ότι αν εγκριθεί το «νομοσχέδιο» που ετοιμάζουν, θα εισρέουν στα ταμεία του καθεστώτος 100-150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τον ηλεκτρονικό τζόγο και πρόσθεσε ότι ακόμα και 100-150 εκατομμύρια τουρκικές λίρες να εισπράττουν αυτό θα τους ανακουφίσει πολύ.
 
Αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων που κατ’ ισχυρισμό διεξάγεται στα κατεχόμενα, ο Αρικλί είπε ότι μόνο δύο εταιρείες εισάγουν καύσιμα στα κατεχόμενα και πρόσθεσε ότι έδωσαν προθεσμία μέχρι τον Ιούλιο σε αυτές τις εταιρείες για να αυτοματοποιήσουν το σύστημά τους, κάτι το οποίο θα βάλει τέρμα στους ισχυρισμούς περί λαθρεμπορίου καυσίμων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

«Η Κύπρος είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η καινοτομία θα αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση με αφορμή εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία παρουσιάστηκε η λειτουργία προγραμμάτων της Plug and Play Cyprus για νεοφυείς επιχειρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE