ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Τηλλυρία ο Κ. Χαμπιαούρης για την ετοιμασία Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής

Στην Τηλλυρία ο Κ. Χαμπιαούρης για την ετοιμασία Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής

Τον γενικό συντονισμό της όλης προσπάθειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους εμπειρογνώμονες αναλαμβάνει το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων για την ολοκλήρωση της στρατηγικής μελέτης σε δέκα μήνες που αφορά την ετοιμασία Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος επισκέπτεται την Τρίτη την περιοχή για σύσκεψη με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε πως η μελέτη θα καλύψει τις περιοχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, του Πάνω Πύργου Τηλλυρίας, τα Πηγαίνεια, τον Άγιο Θεόδωρο- Μανσούρα, το Μοσφίλι, τον Παχύαμμο, τον Πωμό – Παλιάμπελα και θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων 10 μηνών με την συμβολή του Γραφείου Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

«Θα αγγίξουμε  τους άξονες παραγωγή - οικονομία, πλαίσιο ζωής και φύση/ περιβάλλον που αφορά όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα,  την εκπαίδευση, την υγεία, τις συγκοινωνίες, τις υπηρεσίες, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική πρόνοια, τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τις τηλεπικοινωνίες, τον πολιτισμό, την ανάδειξη  και αξιοποίηση της ιστορικότητας της περιοχής και των φυσικών πόρων, κ.α.»,  είπε. 

Πρόσθεσε πως «πιστοί στις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τις υλοποιούμε και τις κάνουμε πράξεις». Είπε ακόμη πως το Υπουργείο Εσωτερικών με οδηγίες του ιδίου του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή προχώρησε τις διαδικασίες για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, προσθέτοντας ότι  κατακυρώθηκε η προσφορά στον συγκεκριμένο εμπειρογνώμονα, και ότι σε δέκα μήνες θα έχουμε αυτή την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής. 

Για το σκοπό αυτό συνέχισε, έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων, την Τρίτη 22 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Pyrgos Bay στις οποίες κλήθηκαν να λάβουν μέρος οι Βουλευτές των επαρχιών Λευκωσίας και Πάφου, ο εμπειρογνώμονας Δρ Χαράλαμπος Κουταλάκης, οι Έπαρχοι Λευκωσίας και Πάφου, οι κοινοτάρχες της υπό μελέτης περιοχής καθώς  και εκπρόσωποι νεολαίας και του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, στην παρουσία του ιδίου ως Συντονιστή. 

Είναι, είπε, το εναρκτήριο λάκτισμα, προσθέτοντας πως πρόκειται για την πρώτη συνάντηση με τις τοπικές Αρχές, τα οργανωμένα σύνολα και Βουλευτές για να μπορέσουμε πλέον να εισέλθουμε σε ένα διάλογο. Ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε επίσης πως ο εμπειρογνώμονας θα παραμείνει για κάποιο διάστημα στην περιοχή της Τηλλυρίας προκειμένου να επισκεφτεί όλες τις κοινότητες, ώστε να δει από τα κοντά τα προβλήματα και να τα καταγράψει.

Σύντομα, είπε, θα ξεκινήσει η επέκταση της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων σε Πάφο και Λάρνακα και πάλι με συντονιστή το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.   

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top