ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Καμπανάκι» από τον Υπουργό Υγείας πριν αποχωρήσει - Αύξηση ποσοστού θετικότητας και μείωση εμβολιασμών

«Καμπανάκι» από τον Υπουργό Υγείας πριν αποχωρήσει - Αύξηση ποσοστού θετικότητας και μείωση εμβολιασμών

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά την οποία επίβλεψε την πρόοδο των έργων για την επέκταση του Νοσοκομείου και ευχαρίστησε εκ νέου το προσωπικό για το σημαντικό έργο που προσέφεραν τους τελευταίους μήνες για τη διαχείριση της πανδημίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι εργασίες επέκτασης έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού στον νέο χώρο. «Στην ουσία έχει διπλασιαστεί η δυναμικότητα του Νοσοκομείου και αυτό είναι ευχάριστο, διότι είναι υποδομή που θα χρειαστεί και για την αντιμετώπιση των ασθενών με κορωνοϊό, αλλά είναι και μια υποδομή που θα παραμείνει για επέκταση άλλων κλινικών», είπε.

Επιπλέον, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νοσοκομείο αναφοράς, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε για άλλη μια φορά το προσωπικό του νοσοκομείου για την προσφορά τους όλους αυτούς τους μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και για το γεγονός ότι «μας έχουν κάνει υπερήφανους για την όλη προσπάθεια και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε στην Κύπρο σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες τους τελευταίους 15 μήνες».

Κληθείς να πει εάν προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό θετικότητας, παρόλο που ο αριθμός των νοσηλευόμενων παραμένει χαμηλός, ο κ. Υπουργός μετέφερε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες «παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό θετικότητας και ειδικά στα τεστ ταχείας ανίχνευσης που μας δίνουν μια άμεση εικόνα της κατάστασης. Στα χθεσινά αποτελέσματα, στην ουσία έχει διπλασιαστεί το ποσοστό θετικότητας και αυτό είναι ανησυχητικό. Επιπλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για εμβολιασμό, ενώ η Πύλη είναι ανοικτή από την περασμένη Παρασκευή, πολύ λίγοι έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Όπως έχει αποδειχθεί, ο εμβολιασμός έχει αποτελέσματα. Στις ηλικίες όπου υπάρχει πλέον εμβολιαστική κάλυψη είναι μηδαμινά πλέον τα κρούσματα που παρατηρούνται, ενώ στις ηλικίες κάτω των 30 που δεν υπάρχει προς το παρόν η απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας είναι με την αύξηση των εμβολιασμών και για αυτό κάνουμε έκκληση στον κόσμο όπως προσέλθει να εμβολιαστεί και επιπλέον να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες αρκετός κόσμος πλέον δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν είναι θέμα ούτε επιτήρησης ούτε επιβολής επιπλέον μέτρων. Αλίμονο αν μετά από 15 μήνες πανδημίας πρέπει να επιβάλλουμε στον κόσμο να τηρεί τα μέτρα. Πρέπει να γίνει βίωμα, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, να τηρούμε τα μέτρα, αλλιώς, αν συνεχίσουμε όπως πάμε, θα παρατηρήσουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας».

Σχολιάζοντας τοποθέτηση Καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ελλάδα ότι ενδεχόμενο 4ο κύμα της πανδημίας θα επηρεάσει κυρίως τους ανεμβολίαστους και ερωτηθείς εάν συμμερίζεται τη θέση αυτή και ποιες ενέργειες προγραμματίζονται για να πειστούν οι νεαρότερες ηλικίες να εμβολιαστούν, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι από τα δεδομένα της Κύπρου αλλά και άλλων χωρών όπου έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός, φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι ανεμβολίαστα άτομα. «Αν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας και των υγεία των δικών μας πρέπει να εμβολιαστούμε. Γίνονται προσπάθειες, υπάρχει μια καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου, κάνουμε και εκκλήσεις στον κόσμο, αλλά εναπόκειται στον καθένα να πειστεί ώστε να προσέλθει να εμβολιαστεί. Τα οφέλη του εμβολιασμού είναι εκεί, είναι υπαρκτά και ο καθένας μπορεί να τα αξιολογήσει και να προσέλθει να εμβολιαστεί», είπε καταληκτικά ο κ. Ιωάννου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top