Πυροσβεστικό ελικόπτερο δώρισε η Τουρκία στα κατεχόμενα

Πυροσβεστικό ελικόπτερο δώρισε η Τουρκία στα κατεχόμενα

Η Τουρκία παρέδωσε χθες στο ψευδοκράτος πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο και έχει εγκατασταθεί σε δασώδη περιοχή κοντά στη βιομηχανική περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές». 

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το ελικόπτερο, παρέλαβε χθες ο «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων» Ναζίμ Τσαβούσογλου.
 
Πρόκειται για πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Kamov 32 με ένα κινητήρα που έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 3,5 τόνους νερού.
 
Το πυροσβεστικό ελικόπτερο παραδόθηκε από την Τουρκία στα κατεχόμενα στα πλαίσια του «πρωτοκόλλου συνεργασίας» που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και ψευδοκράτους το 2010, για άμεση παρέμβαση στην κατάσβεση πυρκαγιών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε την Τουρκία για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στην «ΤΔΒΚ», υποστηρίζοντας ότι αποφασίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια η εγκατάσταση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην «ΤΔΒΚ» προκειμένου να προλαμβάνονται έγκαιρα οι πυρκαγιές.
 
Ο Τσαβούσογλου εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Τούρκο Πρόεδρο και τους Τούρκους αξιωματούχους για την αποστολή του ελικοπτέρου.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Annie Alexoui: Αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Τ» - «Έχασα την αίσθηση του φόβου» - Απαντά για Φυτιρή και προαναγγέλλει το επόμενο βίντεο

Annie Alexoui: Αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Τ» - «Έχασα την αίσθηση του φόβου» - Απαντά για Φυτιρή και προαναγγέλλει το επόμενο βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ThemaOnline, η Ιωάννα Φωτίου, γνωστή και ως annie alexoui, μιλά με έντονο ύφος για τον φόβο, τη ρήξη της με τον κ. Φυτιρή, το καθεστώς στο οποίο βρίσκεται, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει και δημοσιοποιεί στοιχεία μέσα από τα βίντεο της.

BEST OF TOTHEMAONLINE