ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Επί ποδός η επιστημονική ομάδα, η ώρα της μάσκας - Τι φέρνει η επόμενη μέρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Επί ποδός η επιστημονική ομάδα, η ώρα της μάσκας - Τι φέρνει η επόμενη μέρα

Η επιβάρυνση στους αριθμούς αλλά και στους δείκτες συνέχισε την ανοδική της πορεία και χθες, Πέμπτη 24 Ιουνίου σηκώνοντας ‘στο πόδι’ την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα.

Μόλις το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν τρεις διαφορετικές αλυσίδες μετάδοσης με την μονάδα ιχνηλάτησης να εργάζεται πυρετωδώς για τον άμεσο εντοπισμό κρουσμάτων και στενών επαφών.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για άτομα νεαρών ηλικιών (οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι) ενώ δεν έχει ακόμη γίνει συγκεκριμένο σε ποιους χώρους ευδοκιμεί η διασπορά αφού στο... χθεσινό μενού είχαμε πάρτυ αποφοίτησης, γάμο, αλλά και cluster από θετικό στον κορωνοιό πρόσωπο που είχε πολλές και διαφορετικές επαφές μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Σύμφωνα με αναφορές και του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Δρα Κωνσταντίνου Τσιούτη, μια μικρή έξαρση ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενη όμως θα πρέπει το πλάνο εμβολιασμού να ξαναμπεί σε λειτουργία ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα άτομα νεαρότερων ηλικιών.

Η πραγματικότητα είναι πως πληθαίνουν οι δηλώσεις και αναφορές πως στην πληθυσμιακή ομάδα κάτω των 40 (δηλαδή ιδιαίτερα στους νέους) η μη επαρκής εμβολιαστική κάλυψη έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στο τείχος ανοσίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για να υπάρξει διασπορά αφού η ινδική μετάλλαξη χαρακτηρίζεται από μεγάλη μεταδοτικότητα.

Όλα αυτά την ώρα που η αποκλιμάκωση και οι χαλαρώσεις βρίσκονται στο ζενίθ, με το κοινό να έχει φυσιολογικά χαλαρώσει αφήνοντας πολλές φορές κατά μέρος ακόμη και τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης.

Διάθεση για λήψη μέτρων -παρά το προδιαγραφόμενο πισωγύρισμα- δε φαίνεται να υπάρχει σε αυτό το στάδιο, όμως συμβουλευτική επιδημιολογική ομάδα και Υπουργείο Υγείας παρακολουθούν στενά την εικόνα και τους δείκτες ευρισκόμενοι σε ετοιμότητα για να προλάβουν τα χειρότερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top