Ρατσιστικό επεισόδιο σε σχολείο - «Αναληθείς οι καταγγελίες» σε βάρος διευθυντή στη Λάρνακα λέει Υπ. Παιδείας

Ρατσιστικό επεισόδιο σε σχολείο  - «Αναληθείς οι καταγγελίες» σε βάρος διευθυντή στη Λάρνακα λέει Υπ. Παιδείας

Στις αντιδράσεις για τη συμπεριφορά διευθυντή σε σχολείο της Λάρνακας και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας απαντά το Υπουργείο Παιδείας μέσα από ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:
Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα μέσου ενημέρωσης, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) γνωστοποιεί ότι οι καταγγελίες εναντίον ενός διευθυντή σχολείου που προβλήθηκαν πριν μερικές εβδομάδες, με βάση στοιχεία που κατατέθηκαν στο Υπουργείο, έχουν αποδειχθεί αναληθείς.


Ενόψει προσπάθειας να προβληθούν ξανά νέοι ανώνυμοι ισχυρισμοί για το ίδιο σχολείο και της δημοσίευσης χαρακτηρισμών από το ίδιο μέσο ενημέρωσης, το ΥΠΠΑΝ απευθύνει έκκληση ούτως ώστε να επιδεικνύεται προσοχή και να αποφεύγεται η μεταφορά ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και η καταδίκη προσώπων με χαρακτηρισμούς που θίγουν την προσωπικότητα και εν τέλει και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Όποιος διαθέτει στοιχεία μπορεί επώνυμα και υπεύθυνα να απευθυνθεί στο Υπουργείο καταθέτοντας συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία, όπως γίνεται πάντα, θα εξεταστεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν συνεννοήσεων και με προτάσεις της ΟΕΛΜΕΚ, το ΥΠΠΑΝ μεριμνά τόσο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών κατά τη λειτουργία των σχολείων όσο και για την προστασία των εκπαιδευτικών και των σχολείων από ανώνυμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Μπορεί να απομένει ακόμη σημαντικός χρόνος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, ωστόσο το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο έχει ήδη αρχίσει να κινείται στους ρυθμούς της επόμενης μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης. Τα κόμματα ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους, οι εσωτερικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα ονόματα μπαίνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE