ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χωρίζονται σε εμβολιασμένους και μη οι Κύπριοι - Σενάρια για απαγόρευση εισόδου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χωρίζονται σε εμβολιασμένους και μη οι Κύπριοι - Σενάρια για απαγόρευση εισόδου

Κορυφώνονται οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις σχετικά με την εκπόνηση βιώσιμου και λειτουργικού πλάνου για την καταπολέμηση της πανδημίας στο νησί μας.

Συγκεκριμένα το ενδιαφέρον εστιάζεται στα κίνητρα και τις προτροπές που πρέπει να δοθούν σε όσους για τον Α ή Β λόγο δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε εμβολιασμό, ή αντιστρόφως -αλλά προς την ίδια πάντοτε κατεύθυνση- στα προνόμια και τις διευκολύνσεις που θα έχουν όσοι έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μεταξύ των όσο τέθηκαν επί τάπητος -και προαναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ- υπήρξαν και ακραίες συστάσεις. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline μεταξύ των συστάσεων έπεσε στο τραπέζι ακόμη και η εισήγηση για απαγόρευση εισόδου (σε συγκεκριμένους χώρους) σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πέραν όμως της συγκεκριμένης σύστασης και στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξαν και εισηγήσεις που αφορούσαν τη μείωση της χρονικής διάρκειας που το rapid test έχει ισχύ, προτείνοντας τη μείωση του σε 72 ή ακόμη και 48 ώρες.

Μάλιστα όπως έχει ήδη διαρρεύσει υπάρχουν ήδη επιχειρήσεις και κλάδοι που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να μην προχωρούν σε προσλήψεις προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί, με πιο τρανό παράδειγμα τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, με σκοπό αφενός να δώσει περισσότερα κίνητρα και αφετέρου να διασφαλίσει -στο βαθμό του δυνατού- την ασφάλεια και δημόσια υγεία μεταξύ τουριστών και εργαζομένων.

Όλα τα πιο πάνω αποτελούν καθαρά σενάρια αλλά και συστάσεις που έπεσαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μεγάρο την περασμένη Δευτέρα (28/6) και επαφίεται καθαρά στη διυπουργική επιτροπή αλλά και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οποιαδήποτε όμως ακραία σύσταση υιοθετηθεί ενδέχεται να δημιουργήσει και έντονες αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου αφού πέραν του γεγονότος ότι ήδη φουντώνει η συζήτηση για πολίτες δύο ταχυτήτων, πιθανή κατάργηση των δωρεάν ράπιντ τεστ θα δημιουργήσει και σοβαρό οικονομικό βραχνά σε όσους αποφασίσουν να απέχουν από το εμβολιαστικό πλάνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top