ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πώς θα επηρεάσει η μετάλλαξη ‘Δέλτα’ την Κύπρο το φθινόπωρο - Τι απάντησε η Δρ. Πανά για νέα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Πώς θα επηρεάσει η μετάλλαξη ‘Δέλτα’ την Κύπρο το φθινόπωρο - Τι απάντησε η Δρ. Πανά για νέα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι νεαρότερες ηλικίες προσβάλλονται από τον ιό περισσότερο και αυτό χαρακτηρίζεται ως ανησυχητικό , σύμφωνα με την Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά.

Φιλοξενούμενη στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, το πρωί της Πέμπτης, η Δρ. Πανά δήλωσε πως η μετάλλαξη ‘Δέλτα’ μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς στην κοινότητα, ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά πως το μοναδικό όπλο για αντιμετώπιση είναι ο εμβολιασμός.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων περιοριστικών μέτρων, η Δρ. Πανά είπε: «Δεν θέλουμε να δούμε εικόνες του παρελθόντος, ούτε αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Επειδή έχουμε τη γνώση και την εμπειρία γιατί οδεύουμε προς μια έξαρση, θα πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους τρόπους με τη δεδομένη κατάσταση που έχουμε τώρα.»

Την ίδια ώρα ανέφερε πως ο κίνδυνος να νοσήσει βαριά κάποιος που εμβολιάστηκε είναι μικρός, ενώ πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από την μετάλλαξη έχουν οι ανεμβολίαστοι.

«Τα άτομα που εμβολιάστηκαν προστατεύονται από τη σοβαρή νόσηση και το θάνατο. Ο ιός και η μετάλλαξη Δέλτα έχει υψηλό φορτίο. Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμένος να είναι είτε ασυμπτωματικός φορέας είτε να νοσήσει, εάν νοσήσει πιο ήπια. Στη συντροπτική πλειοψηφία των εμβολιασμένων δεν παρατηρείται ούτε συμπτωματική νόσος. Φαίνεται ότι για τους πλήρως εμβολιασμένος ότι το οποίο που μπορούν να μεταφέρουν είναι μικρό και ο κίνδυνος διασποράς είναι μικρό. Αν το τεστ του βγει θετικό, αν φοράει τη μάσκα του τότε δεν τίθεται σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε.

«Αν δεν δούμε την ίδια πρόθεση των πολιτών πρέπει να χτίσουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας, εκεί να λάβουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε μια ισορροπία. Αν με αυτά τα κίνητρα δεν δούμε βελτίωση, προφανώς θα περάσουμε σε κάποιο άλλο επίπεδο.  Δεν νομίζω κανένας από την πλευρά της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών ότι επιθυμεί να πάμε σε επόμενα στάδια», συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top