ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αυτά προσφέρει η Κυβέρνηση για να εμβολιαστείτε - Μπόνους με άδειες και αφαίρεση μάσκας -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αυτά προσφέρει η Κυβέρνηση για να εμβολιαστείτε - Μπόνους με άδειες και αφαίρεση μάσκας -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πυρετωδώς εργάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με σκοπό να δημιουργήσουν την ιδανική λίστα κινήτρων και 'δώρων' που θα λάβει το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο βαθμός σημαντικότητας του εν λόγω εγχειρήματος αυξάνεται κατακόρυφα αν αναλογιστεί κανείς πως δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση για λήψη αυστηρότερων μέτρων (ούτε φυσικά για κλείσιμο ή αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων) και μοιραία όλο το βάρος της στρατηγικής για 'φρένο' στη διασπορά πέφτει στους εμβολιασμούς. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Το χτίσιμο της λίστας με τα ενδεχόμενα κίνητρα όμως, μόνο ως απλή υπόθεση δε μπορεί να χαρακτηριστεί αφού οποιαδήποτε απόφαση ενδέχεται να δημιουργήσει αντιδράσεις και τετελεσμένα, με μερίδα του κόσμου να βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο.

Η επαναφορά του Safepass πρέπει να θεωρείται 'τελειωμένη υπόθεση' μετά και την προσωπική εισήγηση του απερχόμενου Υπουργού Υγείας (για εξωτερικούς χώρους) με σκοπό την ελαχιστοποίηση της διασποράς και των επαφών σε υποστατικά και χώρους που παρατηρείται μεγάλος συγχρωτισμός.

Πέραν του παράγοντα ασφάλειας, αυτό ενδέχεται να διογκώσει την ανάγκη για περισσότερους δειγματοληπτικούς ελέγχους, κάτι που αν τελικά σταματήσει να προσφέρεται δωρεάν θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Εν ολίγοις θα αποτελέσει μοχλό πίεσης στο κοινό για να εμβολιαστεί, με σκοπό να γλυτώσει και το κόστος αλλά και την ταλαιπωρία. 

Εκ πρώτης όψεως, από τους 6 υπουργούς που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη της διυπουργικής το πράσινο φως φαίνεται να παίρνει η παραχώρηση τιμητικής άδειας σε εμβολιασμένους εθνοφρουρούς, ενώ σκέψεις γίνεται για να συμβεί κάτι παρόμοιο και με εργαζόμενους. Στην αντίπερα όχθη, ήδη διάφορες επιχειρήσεις βρίσκονται σε σκέψεις για να σταματήσουν τις προσλήψεις μη-εμβολιασμένων (όπως είχε αναφερθεί και από τον ΠΑΣΥΞΕ), ή ακόμη και την άρνηση να παρουσιάζονται στην εργασία (με φυσική παρουσία) σε υπαλλήλους που δεν έχουν συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πλάνο. 

Έχοντας ακολουθήσει αρκετές φορές μέτρα που εφαρμόστηκαν κυρίως στην Ελλάδα, υπαρκτό είναι εδώ και αρκετό καιρό το σενάριο για να καταργηθεί η αναγκαστική χρήση μάσκας (σε εξωτερικούς χώρους) για εμβολιασμένους. Κάτι τέτοιο φαίνεται να δυσκολεύει το τελευταίο διάστημα, αφού τόσο ο ρυθμός μεταδοτικότητας αλλά και η διασπορά, όσο και η πρακτική εφαρμογή στους ελέγχους το καθιστούν δύσκολο. 

Το βέβαιο είναι πλέον ότι το 65% της κάλυψης -όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί ότι ήταν ο στόχος μέχρι την 1η Ιουλίου- δε φαίνεται ικανό να περιόρισει τη διασπορά, αφού η ινδική μετάλλαξη λειτουργεί σαν... προάγγελος του τέταρτου κύματος και βρίσκοντας τόσο μεγάλο κενό, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες εικάζεται πως πρέπει πλέον να φτάσει γύρω στο 80%.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top