ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με ανατροπές της τελευταίας στιγμής τα μέτρα - Ποια κλείδωσαν, ποια συζητούνται

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με ανατροπές της τελευταίας στιγμής τα μέτρα - Ποια κλείδωσαν, ποια συζητούνται

Η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας συνεχίζει δυστυχώς να επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσω της καθιερωμένης ανακοίνωσης κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων από το Υπουργείο Υγείας.

Η έξαρση που αναμενόταν μεν, σε μεταγενέστερο στάδιο δε, φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών αφού αριθμοί ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών, νοσηλειών και ρυθμός μεταδοτικότητας έχουν πάρει την ανιούσα με τα νούμερα να αυξάνονται γεωμετρικά.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα με σκοπό να δώσει το πράσινο φως στη λίστα κινήτρων και μποναμάδων για εμβολιασμένους, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να ωθήσει και τους πλέον δύσπιστους να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πλάνο. Εάν η κάλυψη δε φτάσει το 80% (αντί για το 65% όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί) το τείχος ανοσίας δε θα παρέχει επαρκή προστασία και ενδεχομένως να χρειαστεί να επανέλθουμε σε περιοριστικά μέτρα.

Από τα όσα θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού, αυτά που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχουν ΄κλειδώσει' είναι η επαναφορά της χρήσης του Safepass -στους εξωτερικούς χώρους- που παρατηρείται συγχρωτισμός, κάτι που αποτέλεσε προσωπική εισήγηση του απερχόμενου υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Παρέα με το Safepass, προκρίνεται το σενάριο για δημιουργία χώρων που θα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους πολίτες κάτι που για να πείσει τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν στην υλοποίηση του, αναμένεται να τους δώσει τη δυνατότητα για αύξηση της πληρότητας ακόμη και στο 100%. 

Πέραν των προαναφερθέντων υπάρχει η σύσταση μέσω του Υπουργείου Άμυνας, για παροχή τιμητικής άδειας σε εθνοφρουρούς που εντάσσονται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, αφού σκοπός της Κυβέρνησης είναι να ευαισθητοποιήσει τις νεαρές ηλικίες. 

Πολλά όμως είναι και τα όσα έχουν συζητηθεί χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τις πιθανότητες που συγκεντρώνουν, αφού μερικά μπορούν να θεωρηθούν ακραία ή ενδέχεται να δημιουργήσουν αντιδράσεις. Το πιο σημαντικό είναι η παύση των δωρεάν ράπιντ τεστ, αφού κάτι τέτοιο αναμένεται να δημιουργήσει έξτρα μοχλό πίεσης -και οικονομικό βραχνά- στους ανεμβολίαστους, με την Κυβέρνηση να θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεται ένα τόσο μεγάλο κονδύλι από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού. 

Στο 'παιχνίδι' φαίνεται να μπαίνει και ο εσωτερικός τουρισμός αφού έπεσε στο τραπέζι η κουβέντα για έκπτωση σε εμβολιασμένους όσον αφορά διαμονές σε ξενοδοχεία, ενώ συζητείται ακόμη και η δημιουργία covid-free ξενοδοχείων κάνοντας άλλο ένα βήμα προς τον εμβολιασμό και την ασφάλεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top