ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 45 εκ. πρώτες δόσεις εμβολίων στο Ην. Βασίλειο, ελαφρώς μικρότερη αύξηση κρουσμάτων

Πάνω από 45 εκ. πρώτες δόσεις εμβολίων στο Ην. Βασίλειο, ελαφρώς μικρότερη αύξηση κρουσμάτων

Το φράγμα των 45 εκατομμυρίων ξεπέρασε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αριθμός των ενήλικων πολιτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τα 45.013.503 των εμβολιασθέντων αντιστοιχούν στο 85,5% των ενηλίκων, ενώ η δεύτερη δόση έχει χορηγηθεί σε 33.241.265 πολίτες, δηλαδή στο 63,1% των ενηλίκων.

Η επιδημιολογική εικόνα από τα επίσημα στοιχεία της Παρασκευής παραμένει ίδια, δηλαδή με σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά πολύ μικρότερη αύξηση σε νοσηλείες και θανάτους.

Μάλιστα ο ελαφρώς μικρότερος αριθμός ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων την Παρασκευή, δηλαδή τα 27.125 σε σχέση με τα 27.989 της Πέμπτης, δημιουργεί ελπίδες ότι το κύμα εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα μπορεί να φτάνει στην κορύφωσή του.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 27, αλλά ενώ το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων στο επταήμερο ξεπερνά το 74%, η αντίστοιχη αύξηση των θυμάτων του ιού είναι της τάξης του 11,8%.

Την τελευταία φορά που η χώρα μετρούσε γύρω στα 27.000 κρούσματα, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου, ο αριθμός των θανάτων είχε φτάσει έως και πάνω από τους 1.700 σε μία ημέρα. Πλέον, εδώ και δύο μήνες, οι θάνατοι κάθε 24ωρο κυμαίνονται από περίπου 10 έως 30.

Αυτή η φαινομενική διάρρηξη της σύνδεσης των κρουσμάτων με τους θανάτους αποδίδεται αποκλειστικά στα εμβόλια.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, με βάση στοιχεία που καλύπτουν έως και τις 28 Ιουνίου, ήταν αυξημένες επίσης κατά πολύ λιγότερο σε σχέση με τα κρούσματα, δηλαδή κατά 16,5% σε επταήμερη βάση.

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων αναμένεται να οδηγήσουν μεν σε περαιτέρω αυξήσεις στις νοσηλείες, αλλά όχι σε βαθμό που να απειλεί να καταβάλει τα νοσοκομεία.

(ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top