ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεν εμβολιάστηκες; Χέρι-πούγκα - Τόσα θα χρεώνουν τα ράπιντ τεστ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεν εμβολιάστηκες; Χέρι-πούγκα - Τόσα θα χρεώνουν τα ράπιντ τεστ

Μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Παρασκευή 2 Ιουλίου) που αφορά την κατάργηση του προγράμματος των δωρεάν ράπιντ τεστ που διεξάγονται Παγκύπρια, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου.

Εκτός από την κατάργηση του προγράμματος, η επαναφορά του Safepass ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους στους οποίους ενδέχεται να παρουσιαστεί συγχρωτισμός (όπου συγχρωτισμός εννοείται η παρουσία 20+ και πλέον ατόμων) με ισχύ 72 ωρών μεγιστοποιεί την ανάγκη για διενέργεια ελέγχων.

Αρκεί να σκεφτείτε πως πέραν των χώρων εστίασης, διασκέδασης ή άλλων δημόσιων χώρων στους οποίους θα υπάρξει αυξημένη παρουσία κόσμου, Safepass θα χρειάζεται και για τη μετάβαση στην εργασία σας αποπ τη στιγμή που ο αριθμός των υπαλλήλων φτάνει ή ξεπερνά τους 20.

Όπως μας επιβεβαίωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριακού, το πλαφόν που έχει τοποθετηθεί σε όλα τα εργαστήρια που πραγματοποιούν ράπιντ τεστ ανέρχεται στα 20€, κάτι που ίσχυε φυσικά και πριν την απόφαση για την κατάργηση του προγράμματος.

Αυτό που αξίζει επίσης ν’αναφερθεί είναι πως το πρόγραμμα διενέργειας των ράπιντ τεστ θα συνεχιστεί από πλευράς Υπουργείου Υγείας, απλά δε θα είναι πλέον χωρίς χρέωση. Δωρεάν εξέταση θα δικαιούνται συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και άτομα που για οποιοδήποτε λόγο δεν έπρεπε να εμβολιαστούν (οι πρόνοιες για το ποιοι υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες αναφέρονται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση που ακολούθησε του Υπουργικού) ενώ η τιμή για το τεστ αυτού του προγράμματος δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top