Δεν βάζουμε μυαλό - Παρατημένα ξερά κλαδιά σε γειτονιές επικίνδυνα για πυρκαγιές

Δεν βάζουμε μυαλό - Παρατημένα ξερά κλαδιά σε γειτονιές επικίνδυνα για πυρκαγιές

Την ώρα που μετράμε πληγές από τη φονική πυρκαγιά του που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (03/07) στον Αρακαπά και επεκτάθηκε σε γειτονικά χωριά της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας ασυνείδητοι «προκαλούν» αφήνοντας όπου βρουν ξερά κλαδιά και άλλα.

Σε ανάρτηση φωτογραφιών χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον δήμο Λάρνακας βλέπουμε όγκους από ξερά κλαδιά παρατημένα σε μια άκρη του δρόμου.


Τα σκουπίδια συμπολίτη μας που καθάρισε τον κήπο του ή ακόμα χειρότερα του δήμου μπορούν εύκολα με τις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ή και ένα αναμμένο τσιγάρο να προκαλέσουν ακόμα ένα μέτωπο πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την ανάρτηση τα ξερά κλαδιά είναι στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και μήνες.


Μαζί με δύο φωτογραφίες από το σημείο ο χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει,
«Λάρνακα... Σημείο επικίνδυνο για πυρκαγιά !
Ζούμε σε χώρο που κανένας δεν παίρνει τις ευθύνες του στα σοβαρά μέχρι να γίνει το κακό και να τρέχουμε να σχολιάζουμε δήθεν λυπημένοι.
Για μήνες τα ξερόκλαδα εκτεθειμένα σε οικιστική περιοχή στον συνοικισμό Αγίου Ιωάννη, μπροστά σε κυβερνητικό τμήμα (γραφείο μέριμνας), σε ΤΚ περιοχή που είναι ευθύνη του ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΚ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ή και του Δήμου Λάρνακος.
Δίπλα ακριβώς και το Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού!
Μία μόνο σπίθα και θα στοιχίσει στον φορολογούμενο οτιδήποτε ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αφού η περιοχή είναι οικιστική !
Μετά από προσπάθειες να βρεθεί άκρη έχω λάβει προχτές τηλεφώνημα ότι είναι εν γνώση του Δήμου και σύντομα θα το δουν ανάλογα!
Μόνο η άμεση και υπεύθυνη πρόληψη μπορεί να σώσει από παρόμοιες άκρως επικίνδυνες καταστάσεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE