ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Έτσι παίρνουν επίδομα για διακοπές οι εμβολιασμένοι - Λεπτομέρειες για τιμές και διανυκτερεύσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Έτσι παίρνουν επίδομα για διακοπές οι εμβολιασμένοι - Λεπτομέρειες για τιμές και διανυκτερεύσεις

Μεταξύ των κινήτρων για την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού πλάνου που ανακοίνωσε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την τελευταία συνεδρία του (Παρασκευή 2 Ιουλίου) βρίσκεται και το επίδομα διακοπών.

Μία κίνηση που η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να έχει υποδεχθεί με χαμόγελο και… καλό μάτι ενώ -τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο- αναμένεται να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Από πλευράς λοιπόν των πολιτών που έχουν ήδη συμμετάσχει (ή προτίθενται να συμμετάσχουν) στο εμβολιαστικό πλάνο, δίνεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία -ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου- για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους εντός του νησιού.

Μάλιστα κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί εκμεταλλευόμενοι της έκπτωσης (επιδόματος/μποναμά) που θα δοθεί δίνοντας τη δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης και πρόσβαση σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα.

Στην αντίπερα όχθη δίνεται νέα ‘ένεση’ -εν αναμονή των αποφάσεων για την κάθοδο τουριστών από τις χώρες που παραδοσιακά αποτελούν τη μερίδα του λέοντος όπως η Βρετανία και η Ρωσία- στην οικονομία, έστω και διαμέσου του εγχώριου τουρισμού δίνοντας έτσι φιλί ζωής σε έναν από τους πιο ζωτικούς -και παράλληλα ταλαιπωρημένους- τομείς της κυπριακής οικονομίας.

Οι αλλαγές σε σχέση με τα όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής στα προηγούμενα σχέδια θα αφορούν αρχικά στον ελάχιστο αριθμό διανυκτερεύσεων -αφού λόγω και του λεγόμενου high season- αναμένεται από τα 2 βράδια να αυξηθεί σε 3 ή 4.

Στο ίδιο μήκος κύματος διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και στην τιμολόγηση των δωματίων που θα παραχωρηθούν αφού μέχρι στιγμής το πλαφόν βρισκόταν στα 60€ ανά διανυκτέρευση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αύξηση δε θα είναι μεγάλη (εικάζεται πως θα κυμαίνεται από τα 75€ μέχρι τα 90€ χωρίς την επιδότηση). Το ολοκληρωμένο σχέδιο αλλά και αναλυτικά οι πρόνοιες του αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας (Δευτέρα 5 Ιουλίου) από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE