ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έκτακτα μέτρα - Μπαίνει μαχαίρι στις συναθροίσεις - Παντού με Safepass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έκτακτα μέτρα - Μπαίνει μαχαίρι στις συναθροίσεις - Παντού με Safepass

Η δραματική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας φέρεται να ανησυχεί ιδιαίτερα Κυβέρνηση και επιδημιολογική ομάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου με το ενδεχόμενο αυστηροποίησης να μοιάζει πλέον πιο ορατό από ποτέ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάρα πολλές εισηγήσεις, συστάσεις και σενάρια έχουν τεθεί επί τάπητος με τους υπουργούς να προχωρούν στο αναμενόμενο ξεσκαρτάρισμα.

Σενάρια ακόμη και για εκπτωτικά κουπόνια (voucher) αφού οι διαβουλεύσεις του νέου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με διάφορες εταιρίες φαίνεται να έχουν τελεσφορήσει, για να δοθούν στοχευμένα σε άτομα ηλικιών 18-30 που αποτελούν και τον βασικό στόχο του εμβολιαστικού πλάνου.

Αυτό που αναμένεται να αλλάξει αφορά τον μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων σε χώρους συγχρωτισμού, αφού εκεί διαφαίνεται να υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη δημιουργία αλυσίδων μετάδοσης. Αριθμοί δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί όμως όπως συζητήθηκε υπάρχει πρόθεση να δοθεί σαφώς μεγαλύτερο πλαφόν εάν οι χώροι-υποστατικά θα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένα άτομα.

Πέραν αυτών, το Safepass αναμένεται να καταστεί απαραίτητο σχεδόν σε όλους τους χώρους -είτε εσωτερικούς είτε εξωτερικούς- ενώ η διαφοροποίηση αναμένεται να διαφανεί στον έλεγχο.

Όπως συζητήθηκε, πέραν των εντατικότερων και συχνότερων ελέγχων της Αστυνομίας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών, υπάρχει πρόθεση να δοθεί το ‘πράσινο φως‘ (ή αν προτιμάτε καλύτερα το βάρος) στους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους των υποστατικών να ελέγχουν κατά πόσο οι θαμώνες κατά την είσοδο τους έχουν στην κατοχή τους Safepass.

Θυμίζουμε πως κάτι τέτοιο είχε συζητηθεί και στο παρελθόν ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών, ενώ δεν ήταν ξεκάθαρο κατά πόσο μια τέτοια κίνηση θα επ εισέλθει σε αντιπαράθεση με τις πρόνοιες και τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top