ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απέλασε τον εκπρόσωπο επικοινωνίας του Ακιντζί

Η Τουρκία απέλασε τον εκπρόσωπο επικοινωνίας του Ακιντζί

Τον «υπεύθυνο επικοινωνίας» του τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, Αλί Μπιζντέν απέλασε η Τουρκία με το αιτιολογικό της συμπεριφοράς «ενάντια στην εθνική ασφάλεια», απαγορεύοντας την είσοδό του στην Τουρκία για 5 χρόνια.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο Αλί Μπιζντέν χθες βράδυ όταν έφτασε με δρομολογημένη πτήση στο αεροδρόμιο Σαμπίκα Γκιοκέν της Κωνσταντινούπολης και στο έλεγχο διαβατηρίων οδηγήθηκε από την αστυνομία στο «χώρο μη αποδεκτών ταξιδιωτών» του αεροδρομίου. Εκεί, όπως έγραψε σε ανάρτησή του, του κατάσχεσαν το πορτοφόλι και το κινητό και του λέχθηκε ότι με εντολή της 8ης Σεπτεμβρίου 2020 επρόκειτο να απελαθεί με την πρωινή πτήση σήμερα, για τα κατεχόμενα για «συμπεριφορά ενάντια στην εθνική ασφάλεια».

Όπως ανάφερε, το ότι του απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία το έμαθε πρώτη φορά χθες το βράδυ. Τελικά, ο κ. Μπιζντέν έφτασε στα κατεχόμενα λίγο μετά τις 10 το πρωί και σε νεότερη ανάρτησή του λίγο πριν σήμερα, έγραψε ότι κρατήθηκε 11 ώρες κλειδωμένος στο χώρο – δωμάτιο που τον οδήγησαν χθες βράδυ, αφού του πήραν το τηλέφωνο, το πορτοφόλι και την τσάντα ώμου που κρατούσε.

Ο ίδιος ανέφερε ως λόγο γι’ αυτό που του συνέβη το ότι για 4,5 χρόνια ήταν σύμβουλος επικοινωνίας του τέως Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί που είχε εκλεγεί με το 65% του τουρκοκυπριακού «λαού».

«Λυπάμαι πολύ γιατί η αντίληψη για το τι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας που σε 2 χρόνια κλείνει τα 100χρονά της έχει πέσει σε αυτό το αξιολύπητο επίπεδο και γι’ αυτό το χάλι που έχει συρθεί η Τουρκία του Ατατούρκ. Ωστόσο μέχρις ενός σημείου…» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Μπιζντέν.

Κάνει λόγο σε ντροπιαστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τουρκία και για δολοφονία χαρακτήρων εκφράζοντας το ερώτημα «ποιος έχει σειρά;».

Ο Μουσταφά Ακιντζί σε ανάρτησή του χθες βράδυ μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος από τον πρώην συνεργάτη του, έγραψε ότι είναι επαίσχυντη η μεταχείριση της οποίας έτυχε ο Μπιζντέν εναντίον του οποίου δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμιά κατηγορία για αδίκημα.

«Καταδικάζω έντονα αυτήν την μέθοδο αντιδημοκρατικού εκφοβισμού της οποίας έτυχε ο Αλί Μπιζντέν, του οποίου το μόνο έγκλημα είναι ότι ήταν στενός μου συνεργάτης και καλώ όλες τα σύνολα και τις οργανώσεις της κοινωνίας να υψώσουν την φωνή τους ενάντια σε αυτή την άσχημα ενέργεια», ανέφερε ο κ. Ακιντζί.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top