ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για αναχαίτηση της πανδημίας

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για αναχαίτηση της πανδημίας

Η δυσμενής επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου «αναγκάζει» την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανακοινώνει αυτή την ώρα τα νέα μέτρα.

«Εντοπίζονται συρροές κρουσμάτων και μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων από άτομα μικρής ηλικίας. Πέραν του 90% δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού ή δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του».

Από τις 9 μέχρι 31 Ιουλίου για τους εσωτερικούς χώρους προτείνεται ως όριο τα 250 άτομα, με αυτό να αυξάνεται στα 350 εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι. Για τους εξωτερικούς χώρους ο μέγιστος αριθμός καθορίζεται στα 350 άτομα ή σε 500 νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με τη μία δόση ή έχουν περάσει 14 ημέρες ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Τα πρόσωπα 12-15 ετών και τα 16+ που έχουν σοβαρό ιατρικό λόγο για να μην εμβολιαστούν, μπορούν να δείχνουν PCR ή Rapid test 72 ωρών. Αυτό αφορά τους χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, θέατρα, αμφιθέατρα, χώροι θρησκευτικής λατρείας, γάμους κλπ.

Έλεγχος για SafePass γίνεται από ιδιοκτήτες ή διαχειριστές επιχειρήσεων, ή και την Αστυνομία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1 Αυγούστου αποφασίστηκε ήδη πως θα σταματήσει το πρόγραμμα δωρεάν rapid test στον ευρύ πληθυσμό, με τους εργαζόμενους καθώς και τους πολίτες, που θα βρίσκονται σε χώρους που χρειάζεται SafePass, να επωμίζονται το κόστος.

Όλα όσα είχαν ανακοινωθεί πριν από μερικές μέρες:

Παραχώρηση επιδόματος διακοπών σε εμβολιασμένους από τις 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου, μέσω επιδότησης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων

Παραχώρηση πενθήμερης τιμητικής άδειας σε όσους εθνοφρουρούς εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν μέχρι 31η Αυγούστου 2021.

Παραχώρηση ειδικής άδειας κατά τις ημέρες του εμβολιασμού τους, στους εργαζόμενους του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η απόφαση τέθηκε σε εφαρμογή από την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Προσκόμιση SafePass σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει αυξημένο ρίσκο μετάδοσης και συγχρωτίζονται πέραν των 20 ατόμων (π.χ. χώροι εργασίας, μπαράκια, clubs, γάμοι, πάρτι αποφοίτησης και γενεθλίων, ναοί κτλ).

Αυστηροποίηση των μέτρων σε χώρους συγχρωτισμού και αυξημένου κινδύνου μετάδοσης του ιού, εκεί και όπου έχουν διαφανεί συρροές κρουσμάτων

Κατάργηση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, θα συνεχιστεί και μετά την 1η Αυγούστου, ωστόσο, πέραν των δύο ομάδων του πληθυσμού που εξαιρούνται, το κόστος για τη διενέργεια των τεστ θα επωμίζεται ο πολίτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top