ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πού πρέπει να παρουσιάζεται το safepass – Όλες οι λεπτομέρειες για το χαρτί «ελευθερίας»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πού πρέπει να παρουσιάζεται το safepass – Όλες οι λεπτομέρειες για το χαρτί «ελευθερίας»

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωση ο νέος Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηντέλας.    

Η χρήση του SafePass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας, ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις, χώροι εστίασης, μπαρ, νυχτερινά κέντρα.

Από τις 9 μέχρι τις 31 Ιουλίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους καθορίζεται στα 250 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass ή στα 350 άτομα νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με την 1η δόση και έχει παρέλθει περίοδος 3 εβδομάδων, είτε έχουν νοσήσει με COVID τους τελευταίους έξι μήνες.  

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εξωτερικούς χώρους καθορίζεται στα 350 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass ή στα 500 άτομα νοουμένου ότι όλα τα πρόσωπα είναι εμβολιασμένα τουλάχιστον με την 1η δόση και έχει παρέλθει περίοδος 3 εβδομάδων, είτε έχουν νοσήσει με COVID τους τελευταίους έξι μήνες. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε υποστατικό/τομέα.

Τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση και τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος με την προσκόμιση του απαραίτητου ιατρικού πιστοποιητικού, εξαιρούνται και μπορούν να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών.

Ευθύνη για την τήρηση της εφαρμογής του SafePass και των άλλων υγειονομικών μέτρων φέρει ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής των επιχειρήσεων και των υποστατικών. Τονίζεται ότι η Αστυνομία και οι εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί των Υπηρεσιών/Τμημάτων θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο και την επιτήρηση των μέτρων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top