ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων; - Τι αλλαγές προκύπτουν μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων; - Τι αλλαγές προκύπτουν μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις

Σε «συναγερμό» τέθηκαν οι αρμόδιοι, καθώς σχεδόν στα 1000 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα κορωνοιού που εντοπίστηκαν στην Κύπρο. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας χθες Τετάρτη 07 Ιουλίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 952 (ποσοστό θετικότητας: 2,16%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά, ανάγκασε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα με σκοπό να εμποδίσει τον ιό να διασπείρεται σε τόσο επικίνδυνο βαθμό στην κοινότητα, ωστόσο η επιδημιολογικοί δείκτες παραμένουν στο «κόκκινο», γεγονός που δεν μπορεί να αποκλείσει την λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Το σενάριο ενός lockdown, μοιάζει απομακρυσμένο – μέχρι στιγμής – ωστόσο αν συνεχιστεί η εξάρση δεν αποκλείεται να επιστρέψουν περιοστικά μέτρα και το φθινόπωρο.

 

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (Τετάρτη), από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αφορούν κυρίως τον αριθμό των ατόμων που σε δημόσιους χώρους που συναθροίζονται πολλά άτομα, όπως επίσης και στην υποχρεωτική χρήση του safepass.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις ο ιδιοκτήτης - ή υπεύθυνος - του υποστατικού υποχρεούται να προβαίνει σε έλεγχο του Safepass κατά την είσοδο των θαμώνων στον χώρο, ενώ η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως περιορίσει τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στους 250.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τους 350 νοούμενου ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με την πρώτη δόση και έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων τουλάχιστον - ενώ κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και σε ΟΛΟΥΣ τους εξωτερικούς χώρους με μέγιστο αριθμό τους 350 (και αντίστοιχα για εμβολιασμένους τα 500 άτομα).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top