ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων; - Τι αλλαγές προκύπτουν μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων; - Τι αλλαγές προκύπτουν μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις

Σε «συναγερμό» τέθηκαν οι αρμόδιοι, καθώς σχεδόν στα 1000 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα κορωνοιού που εντοπίστηκαν στην Κύπρο. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας χθες Τετάρτη 07 Ιουλίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 952 (ποσοστό θετικότητας: 2,16%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά, ανάγκασε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα με σκοπό να εμποδίσει τον ιό να διασπείρεται σε τόσο επικίνδυνο βαθμό στην κοινότητα, ωστόσο η επιδημιολογικοί δείκτες παραμένουν στο «κόκκινο», γεγονός που δεν μπορεί να αποκλείσει την λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Το σενάριο ενός lockdown, μοιάζει απομακρυσμένο – μέχρι στιγμής – ωστόσο αν συνεχιστεί η εξάρση δεν αποκλείεται να επιστρέψουν περιοστικά μέτρα και το φθινόπωρο.

 

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (Τετάρτη), από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αφορούν κυρίως τον αριθμό των ατόμων που σε δημόσιους χώρους που συναθροίζονται πολλά άτομα, όπως επίσης και στην υποχρεωτική χρήση του safepass.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις ο ιδιοκτήτης - ή υπεύθυνος - του υποστατικού υποχρεούται να προβαίνει σε έλεγχο του Safepass κατά την είσοδο των θαμώνων στον χώρο, ενώ η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως περιορίσει τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στους 250.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τους 350 νοούμενου ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με την πρώτη δόση και έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων τουλάχιστον - ενώ κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και σε ΟΛΟΥΣ τους εξωτερικούς χώρους με μέγιστο αριθμό τους 350 (και αντίστοιχα για εμβολιασμένους τα 500 άτομα).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE