ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Χάρπας που δολοφόνησε την αδελφή του στην Λάρνακα – Ζητά επιείκεια για την ποινή του

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Χάρπας που δολοφόνησε την αδελφή του στην Λάρνακα – Ζητά επιείκεια για την ποινή του

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου, ο 24χρονος Ηλίας Χάρπας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της αδελφής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στη σημερινή διαδικασία ο δικηγόρος υπεράσπισης, Θέμης Θωμά, προχώρησε σε αγόρευση για μετριασμό της ποινής του κατηγορούμενου, ζητώντας την επιείκεια του Δικαστηρίου για την επιβολή της ποινής. Όπως ανάφερε ο πελάτης του, Ηλίας Χάρπας, είναι συγκλονισμένος μετά το τραγικό συμβάν και κλεισμένος στον εαυτό του.

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας όρισε τις 19 Ιουλίου για την επιβολή ποινής στον 24χρονο, στην κατηγορία ηθελημένης ανθρωποκτονίας της αδελφής του Μαρίας Χάρπα 28 ετων, αδίκημα που διαπράχθηκε στην οικεία τους στα Κλαυδιά.

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα της 5ης Μαΐου 2020, ο τότε 23χρονος ενώ καθάριζε στο σαλόνι του σπιτιού, όπου διέμενε με τους γονείς και την αδελφή του, το στρατιωτικό του όπλο, που είχε πάθει όπως ισχυρίστηκε εμπλοκή, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να πλήξει θανάσιμα την 21χρονη Μαρία Χάρπα στον κρόταφο από κοντινή απόσταση.

Στην πρώτη κατάθεση του ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι την ίδια μέρα είχε μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε ως έφεδρος για άσκηση και ότι ο οπλουργός του του εισηγήθηκε να καθαρίσει το όπλο του. Ο ισχυρισμός του νεαρού καταρρίφθηκε από τον Διοικητή της Μονάδας του ο οποίος ανέφερε πως η τελευταία άσκηση που έγινε ήταν πέρσι και ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν πραγματοποιούνταν ασκήσεις.

Σε άλλη κατάθεση του ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα πως πήγε στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί και ανέφερε πως μετά από καυγά που είχε με την αδελφή του, αυτή του ξεφούσκωσε τα ελαστικά του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να τα φουσκώσει. Ανέφερε επίσης ότι για εκδίκηση έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου της 21χρονης.

Από εξετάσεις των ανακριτών της υπόθεσης επιβεβαιώθηκε ότι ο 23χρονος είχε μεταβεί στο πρατήριο βενζίνης που είχε υποδείξει, με στόχο να φουσκώσει τα ελαστικά του αυτοκινήτου του.

Το αυτοκίνητο της νεαρής παραλήφθηκε και εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα μπροστινά φρένα πέδησης ήταν κομμένα κακόβουλα, πιθανόν με πένσα ή κόφτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top