ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αλαλούμ από τις πρώτες ώρες με Safepass - Άλλοι δε δείχνουν, άλλοι δεν ελέγχουν, άλλοι δεν σερβίρουν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αλαλούμ από τις πρώτες ώρες με Safepass - Άλλοι δε δείχνουν, άλλοι δεν ελέγχουν, άλλοι δεν σερβίρουν

Όπως είχαμε προαναφέρει, έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο ιδιοκτητών και υπευθύνων των υποστατικών, όσο και μεγάλης μερίδας του κοινού σε σχέση με τον έλεγχο της κατοχής Safepass κατά την είσοδο σε χώρους συγχρωτισμού.

Αρχής γενομένης από σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου, τίθεται σε ισχύ το μέτρο που διαβιβάζει επί της ουσίας την ευθύνη των ελέγχων στους ιδιοκτήτες/υπεύθυνους των χώρων. Και αν ακόμη βρισκόμαστε στις πρώτες ώρες της πρακτικής του εφαρμογής, τα πρώτα σημάδια μόνο ενθαρρυντικά δε φαίνεται να είναι αφού έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό αλαλούμ.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline σε αρκετές περιπτώσεις υπεύθυνοι υποστατικών αρνήθηκαν την είσοδο (και παράλληλα την εξυπηρέτηση) σε θαμώνες που δεν είχαν στην κατοχή τους Safepass. Στην αντίπερα όχθη, τα προβλήματα της εφαρμογής του μέτρου δε φαίνεται να σταματούν εδώ.

Όπως έχει ήδη γνωστοί αρκετοί… υποψήφιοι θαμώνες αρνήθηκαν την επίδειξη του Safepass ενημερώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό και πως την αποκλειστική ευθύνη των ελέγχων έχει η Αστυνομία. Υπάρχουν όμως και τα υποστατικά που δε φαίνεται -τουλάχιστον ακόμη- να έχουν εναρμονιστεί με το νέο διάταγμα, με τους πελάτες να διακινούνται απρόσκοπτα χωρίς να τους ζητείται να επιδείξουν οτιδήποτε κατά την άφιξη και είσοδο τους.

Όπως είναι λογικό και επόμενο, ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα καθώς και οι πολλές διαφορετικές απόψεις που έχουν κατατεθεί φέρεται να έχουν επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη μέρα της πρακτικής εφαρμογής του, όμως η καχυποψία σε συνδυασμό με τις δηλώσεις ατόμων που βρίσκονται σε καίρια πόστα (όπως αυτές του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κύριου Χρίστου Κληρίδη, ή της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κυρίας Λοττίδου) μεγαλώνουν την αμφισβήτηση ως προς την επιβολή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top