ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νέα μέτρα και στα κατεχόμενα κατά του COVID-19

 Νέα μέτρα και στα κατεχόμενα κατά του COVID-19

Νέα αυστηρότερα μέτρα με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες η «επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, αποφασίστηκε αυστηροποίηση των μέτρων σε κλειστούς ανοικτούς χώρους και διενέργεια αυστηρότερων ελέγχων.

Καθίσταται υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.,

Όσον αφορά στα κλαμπ και μπαρ, αλλά και σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, για τους εμβολιασμένους θα ισχύει η ρύθμιση ότι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τεστ PCR/αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών και για τους μη εμβολιασμένους η υποχρέωση να έχουν στην κατοχή τους τεστ αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών.

Η είσοδος σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ, καφενεία, ιντερνέτ καφέ, γραφεία στοιχημάτων, νυκτερινά κέντρα, θέατρα, σινεμά, εκθεσιακούς χώρους, κλειστά και ανοικτά αθλητικά κέντρα, πισίνες, λούνα παρκ, χώρους προσευχής, θα επιτρέπεται μόνο με υποχρεωτική κατοχή PCR τεστ.

Οι επιβάτες που προέρχονται από χώρες που είναι στην «κόκκινη κατηγορία» και επιθυμούν να μεταβούν στα κατεχόμενα, άσχετα αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι, θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR διάρκειας 72 ωρών και θα υποχρεούνται να παραμένουν για 10 μέρες καραντίνα.

Οι επιβάτες που προέρχονται από χώρες της «πορτοκαλί κατηγορίας» και είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει με τον ιό, θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR διάρκειας 72 ωρών και δεν θα παραμένουν σε καραντίνα.

Για τους επιβάτες που προέρχονται από χώρες της «πράσινης κατηγορίας», δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός αν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει, αλλά για τους μη εμβολιασμένους απαιτείται αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR διάρκειας 72 ωρών και δεν θα παραμένουν σε καραντίνα,

Οι επιβάτες που προέρχονται από χώρες της «γκρίζας κατηγορίας», άσχετα αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι, θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR διάρκειας 72 ωρών και να παραμένουν υποχρεωτικά σε καραντίνα για 14 μέρες.

Ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι από τη Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή το «διάταγμα» που αφορά τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανοικτούς χώρους, όπως εστιατόρια, αίθουσες δεξιώσεων για γάμους και κέντρα διασκέδασης μόνο με κατοχή PCR διάρκειας 7 ημερών και για τους κλειστούς χώρους με κατοχή PCR 72 ωρών.

Ο κ. Ουστέλ ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στις επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα και αυτό αφορά στο κλείσιμο τους για μια εβδομάδα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί στα κατεχόμενα με την πρώτη δόση του εμβολίου 233,000 άτομα, και με τις δύο δόσεις 100,000. Πρόσθεσε επίσης ότι τη ερχόμενη εβδομάδα θα κατέβουν στην ηλικιακή ομάδα των 12 ετών για τα άτομα που θα μπορούν να εμβολιαστούν, ενώ υποστήριξε ότι τον Αύγουστο θα αρχίσει ο εμβολιασμός και με την 3η δόση.

Η «υφυπουργός υγείας», Ντουριγιέ Οϊγκάρ ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει κάτι για τις διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα και αυτό που απαιτείται είναι αρνητικό PCR ή τεστ αντιγόνου κάθε 7 ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top