Κ.Ε: «Αξιολογούνται όλα τα δεδομένα στο θέμα της πανδημίας, λαμβάνεται υπόψη και η οικονομία»

Κ.Ε: «Αξιολογούνται όλα τα δεδομένα στο θέμα της πανδημίας, λαμβάνεται υπόψη και η οικονομία»

Αξιολογούνται όλα τα δεδομένα στο θέμα της πανδημίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, στην Πάφο, όπου εκπροσώπησε την  Κυβέρνηση και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο μνημόσυνο των πεσόντων προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας κατά το Πραξικόπημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου.


Ο κ. Πελεκάνος, ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως έχει γίνει σύσκεψη με τους επιδημιολόγους και τον Υπουργό Υγείας, σημειώνοντας πως αξιολογούνται όλα τα δεδομένα και πως έχουμε κάποιες παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη όπως είναι για παράδειγμα ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά και από που προέρχονται τα κρούσματα. 

Στις δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο ανέφερε «αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν κάποιες συρροές μελετούνται τα δεδομένα. Είναι και η ηλικιακή παράμετρος και φυσικά μια πιο σημαντική παράμετρος είναι οι νοσηλείες».
 
Είπε ακόμη πως από την περασμένη Παρασκευή, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν ληφθεί κάποια μέτρα και έχουν δοθεί κάποια κίνητρα και υπάρχουν και κάποια μέτρα που λειτουργούν ως αντικίνητρα και προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουμε την εμβολιαστική κάλυψη. 

«Φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες ότι αυτά τα μέτρα αποδίδουν και αυτό βεβαίως φαίνεται και από τον αριθμό των ραντεβού», συμπλήρωσε ο κ. Πελεκάνος.

Επανέλαβε επίσης ότι είναι μια συνεχιζόμενη προσπάθεια, αξιολογούνται τα δεδομένα και φυσικά λαμβάνεται υπόψη και η ανάγκη να διατηρηθεί ανοικτή η οικονομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE