ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα διαδικτυακή απάτη - Τι πρέπει να προσέξετε

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα διαδικτυακή απάτη - Τι πρέπει να προσέξετε

Το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε δέκτης αρκετών καταγγελιών από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη που σχετίζεται με Τραπεζικά και Πιστωτικά Ιδρύματα.

Συγκεκριμένα οι πολίτες γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών ενημερώσεων και μηνυμάτων, τα οποία ψευδώς τους ενημερώνουν, ότι ο λογαριασμός τους έχει απενεργοποιηθεί και τους ζητούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία πρόσβασης και διάφορες πληροφορίες του λογαριασμού τους στην Τράπεζα / Πιστωτικό ίδρυμα. Η επιβεβαίωση των στοιχείων γίνεται μέσω πλαστών ιστοσελίδων των Τραπεζικών / Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αποκαλύπτει σε κανένα πρόσωπο τα προσωπικά του στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών του λογαριασμών. Κανένα τραπεζικό / Πιστωτικό ίδρυμα δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης πελατών του.

Προτού τοποθετηθούν οι κωδικοί πρόσβασης, να βεβαιώνεται ότι πρόκειται για την αυθεντική ιστοσελίδα της Τράπεζας / Πιστωτικού Ιδρύματος με το οποίο συνεργάζεται και διατηρεί λογαριασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχή κατά της διαφθοράς: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για τον κρατικό αξιωματούχο - Διερευνώνται 70 καταγγελίες εναντίον του

Αρχή κατά της διαφθοράς: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για τον κρατικό αξιωματούχο - Διερευνώνται 70 καταγγελίες εναντίον του

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, για τον πρώην διευθυντή του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και Γενικό Διευθυντή του ΕΟΑ Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Παρμακλή.

BEST OF TOTHEMAONLINE