ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε να περιμένουμε νέα περιοριστικά μέτρα – Τι συζήτησαν στην σύσκεψη οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε να περιμένουμε νέα περιοριστικά μέτρα – Τι συζήτησαν στην σύσκεψη οι επιδημιολόγοι

Έντονοι οι προβληματισμοί από την συνεχιζόμενη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός αφορά τις εισαγωγές στα Νοσοκομεία οι οποίες αυξάνονται καθημερινά, ενώ περιμένουν πως θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο και τις επόμενες μέρες.

Το μοναδικό όπλο για αντιμετώπιση, ο εμβολιασμός, παρόλο που φάνηκε περισσότερο ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες από τους πιο νεαρούς – κυρίως μετά την απόφαση κατάργησης των δωρεάν τεστ – ωστόσο το ποσοστό ανοσίας δεν είναι στα επίπεδα που θα έπρεπε.

Σε ό,τι αφορά την λήψη περιοριστικών μέτρων, ακόμη είναι ένα απομακρυσμένο σενάριο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός για το φθινόπωρο, καθώς αναμένεται νέα έξαρση όταν θα φύγουν οι θερμές μέρες.

Εξάλλου σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας την Παρασκευή που μας πέρασε, δεν συζητήθηκε το θέμα νέων μέτρων, όπως δήλωσε και η κα. Μαρία Κολιού.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Κυριακή 11 Ιουλίου), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 849 (ποσοστό θετικότητας: 1,33%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top