Στους 94 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα, περιπλέκεται η αναγνώριση των θυμάτων

Στους 94 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα, περιπλέκεται η αναγνώριση των θυμάτων

Ο απολογισμός από την κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα στα τέλη Ιουνίου αυξήθηκε σε 94 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, οι οποίες σημειώνουν ότι η ταυτοποίηση των σορών περιπλέκεται όσο περνάει ο καιρός.


Μεταξύ των σορών, 83 έχουν ταυτοποιηθεί αλλά αυτή η διαδικασία "γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο περνάει ο καιρός", διευκρίνισε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, την 19η ημέρα των ερευνών.
 
Και παρότι 22 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, "μπορεί άνθρωποι που πέθαναν να παραμένουν στον κατάλογο των αγνοουμένων μέχρι να αναγνωριστούν", εξήγησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η αναγνώριση των σορών "είναι πολύ μεθοδική και ευαίσθητη (διαδικασία) και παίρνει χρόνο", πρόσθεσε η Λιβάιν Κάβα, καλώντας τις οικογένειες να έχουν υπομονή.

Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιούνται στον χώρο όπου κατέρρευσε το 12ώροφο κτίριο από την αστυνομία και τους ιατροδικαστές της κομητείας, οι οποίοι συγκρίνουν τον γενετικό κώδικα των ανθρωπίνων υπολειμμάτων με δείγματα του γενετικού υλικού που ελήφθησαν από τις οικογένειες των αγνοουμένων.
 
Όσο για την εκκαθάριση του σημείου από τα συντρίμμια, σημειώνει "μεγάλη πρόοδο", δήλωσε η δήμαρχος χωρίς να δώσει ωστόσο ημερομηνία για το τέλος των επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Η Κυβέρνηση επενδύει ουσιαστικά στον τομέα της Υγείας, ενώ αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας να παραμείνουμε αρωγοί, συνεργάτες και κινητήρια δύναμη σε κάθε προσπάθεια που μετατρέπει τη γνώση σε θεραπεία και την ευαισθητοποίηση σε πράξη, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα εγκαίνια του Πάρκου Νικόλα Θεολόγου – Εις μνήμη των παιδιών που έφυγαν από καρκίνο, τα οποία έλαβαν χώρα την Τετάρτη στη Λακατάμεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE