ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φέρνει αυστηρότερα μέτρα το νέο αρνητικό ρεκόρ; – Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Φέρνει αυστηρότερα μέτρα το νέο αρνητικό ρεκόρ; – Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο

Σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου και θα συζητηθεί η επιδημιολογική εικόνα, η οποία τις τελευταίες ημέρες επιδεινώνεται τόσο στην αύξηση κρουσμάτων, όσο και στην πληρότητα των Νοσοκομείων με τους νοσηλευόμενους να πολλαπλασιάζονται ραγδαία.

Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου πάντα υπάρχει το πλάνο των αυστηρότερων μέτρων, ειδικότερα στο παρόν στάδιο, όπου τα θετικά κρούσματα βρίσκονται στα ύψη καθημερινά και η ροή ασθενών στα νοσηλευτήρια είναι συνεχής. Ωστόσο, στο Συμβούλιο αναμένεται να γίνει συζήτηση γύρω και από το Safepass και την απόφαση που λήφθηκε οι ιδιοκτήτες να ελέγχουν τους πελάτες τους.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης ,χθες Τρίτη 13 Ιουλίου με ανακοίνωση του εξέφρασε την δυσαρέσκεια των μελών για αυτή την απόφαση, ενώ προειδοποιούν για μέτρα από πλευράς τους, ακόμη και λουκέτο σε περίπτωση που δεν αλλάξει.

Παράλληλα, προβλήματα παρουσιάζονται και στην ομάδα Ιχνηλάτισης, καθώς θετικά κρούσματα δεν αποκαλύπτουν τον πραγματικό αριθμό επαφών τους, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτονται σε μεταγενέστερο στάδιο και όταν πλέον έχουν μετακινηθεί ή συναντηθεί με περισσότερα άτομα.

Σε αναφορές της η εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας, εξηγεί ότι ακόμη χρειάζεται χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα, από τα μέτρα που λήφθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά το σημερινό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Επίτροπο του Πολίτη, εξετάζοντας κατά πόσο μπορούν να δοθούν περαιτέρω κίνητρα στους πολίτες, έτσι ώστε να εμβολιαστούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top