ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: Μητέρα έριξε τη 2 ετών κόρη της από κτίριο, για να τη σώσει από τη φωτιά

Νότια Αφρική: Μητέρα έριξε τη 2 ετών κόρη της από κτίριο, για να τη σώσει από τη φωτιά

Μητέρα αναγκάστηκε να πετάξει τη 2 ετών κόρη της από φλεγόμενο κτίριο, προκειμένου να τη σώσει, εν μέσω των ταραχών στη Νότια Αφρική.

Το περιστατικό συνέβη στο Ντέρμπαν και η 26χρονη μητέρα, η Ναλέντι Μανιόνι, βρισκόταν στον 16ο όροφο του κτιρίου, όταν ξέσπασε η φωτιά, την ώρα που κάποιοι λεηλατούσαν τα καταστήματα που βρίσκονται στο ισόγειο. Αμέσως η 26χρονη κατέβηκε τρέχοντας τις σκάλες με την κόρη της.

Η Μανιόνι κατάφερε να βγει σε ένα περβάζι πάνω από τον δρόμο και έριξε την κόρη της σε μία ομάδα ανθρώπων που βρισκόταν από κάτω. «Μόλις την έριξα έπιασα το κεφάλι μου σοκαρισμένη, αλλά την έπιασαν», δήλωσε η Μανιόνι στο Reuters. «Έλεγε συνέχεια “μαμά με πέταξες κάτω”. Ήταν τρομαγμένη», συμπλήρωσε.

Το κοριτσάκι δεν τραυματίστηκε από την περιπέτεια αυτή. «Το σημαντικό ήταν να ξεφύγει η κόρη μου από αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούσα να διαφύγω μόνη μου και να την αφήσω πίσω», συμπλήρωσε η μητέρα.

Η Νότια Αφρική βιώνει τις τελευταίες ημέρες τις χειρότερες ταραχές των τελευταίων δεκαετιών, μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα. Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 72 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κάνει 1.754 συλλήψεις για τις λεηλασίες, τους εμπρησμούς και τα βίαια επεισόδια. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το συμβούλιο των καταναλωτών για να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις τροφίμων, εξαιτίας της αχαλίνωτης λεηλασίας εμπορικών κέντρων και αποθηκών.

Οι προμήθειες τροφίμων και καυσίμων τελειώνουν. Πολίτες σχηματίζουν ουρές στα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα τροφίμων. Ορισμένα πρατήρια δεν έχουν καθόλου καύσιμα, άλλα δίνουν με δελτίο.

Αγρότες δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους, καθώς ο κύριος δρόμος και η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την οικονομική πρωτεύουσα Γιοχάνεσμπουργκ με τις ανατολικές επαρχίες έχουν αποκλειστεί και δεν είναι ασφαλείς.

 

«Ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια μαζική ανθρωπιστική κρίση» προειδοποίησε ο διευθυντής της μεγαλύτερης αγροτικής οργάνωσης AgriSA, Κρίστο βαν ντερ Ρίντε.

Αρκετές περιφέρειες μπορεί «σύντομα να έχουν έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης», όπως τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα εξαιτίας των δυσκολιών εφοδιασμού, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου Σιρίλ Ραμαφόσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top