ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Safepass για περίπτερο ή φούρνο, διασκέδαση μόνο καθιστοί - Τα μέτρα που κλειδώνουν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Safepass για περίπτερο ή φούρνο, διασκέδαση μόνο καθιστοί - Τα μέτρα που κλειδώνουν

Μετά το πέρας μίας βδομάδας από την πρώτη αυστηροποίηση των μέτρων η κατάσταση δε φαίνεται να έχει παρουσιάσει -ούτε στο ελάχιστο- την απαιτούμενη βελτίωση με την Κυβέρνηση να ετοιμάζεται να λάβει νέα αυστηρότερα μέτρα για να ανακόψει την πορεία του ιού στην κοινότητα.

Του Ανδρέα Κόκκινου 

Στη σημερινή σύσκεψη (Παρασκευή 16/7) του Υπουργικού Συμβουλίου τίθενται επί τάπητος οι διάφορες εισηγήσεις που αφορούν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, ενώ παράλληλα αναμένεται να ανανεωθεί και η λίστα κινήτρων για εμβολιασμένους σε μία απέλπιδα προσπάθεια να στραφεί το κοινό στον εμβολιασμό.

Το ντόμινο αρνητικών ρεκόρ που παρουσιάζονται το τελευταίο δεκαήμερο έχουν θορυβήσει Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας αλλά και επιστημονική συμβουλευτική ομάδα με την αυστηροποίηση να αποτελεί μονόδρομο τη στιγμή που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φτάνει στο κόκκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline -και όπως είχε αναφερθεί σε δημοσιεύματα μας από την προηγούμενη βδομάδα- η επόμενη δέσμη μέτρων θα εμπεριέχει αρκετά στοιχεία από το μοντέλο που υιοθετήθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα μία από τις εισηγήσεις που ξεχώρισαν, αφορά την καθολική απαγόρευση χορού -ή λικνίσματος αν προτιμάτε- σε όλους τους χώρους διασκέδασης (ακόμη και γύρω από το τραπέζι) ενώ σε συνέχεια του προαναφερθέντος φαίνεται να προκρίνεται και η μείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τραπέζι.

Όπως διαφαίνεται μέσα από τα στοιχεία οι χώροι διασκέδασης φαίνεται να αποτελούν μία από τις κυριότερες εστίες μετάδοσης, με μέρος των προσπαθειών να επικεντρώνεται σε αυτό τον τομέα. Η διασκέδαση μόνο για καθήμενους καθώς και η μείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τραπέζι όμως δε φαίνεται να είναι τα μοναδικά μέτρα που τίθενται επί τάπητος.

Αρκετά έντονη ήταν η συζήτηση γύρω από την επαναφορά του Safepass -κάτι που αποτέλεσε προσωπική εισήγηση του πρώην υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου- καθώς υπάρχει η πρόθεση για χρησιμοποίηση του σε ευρύτερη κλίμακα.

Παρά τα όποια προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει η πρακτική εφαρμογή του μέτρου, οι συζητήσεις έκαναν λόγο για χρησιμοποίηση του σε όλους τους κλειστούς χώρους αφού πέραν της εστίασης, των κέντρων διασκέδασης αλλά και των χώρων εργασίας πρόθεση είναι να καταστεί απαραίτητη η προσκόμιση του σε φούρνους, περίπτερα, υπεραγορές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top