ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κάθε βράδυ και χειρότερο στα Νοσοκομεία - Νεαροί γίνονται εισαγωγή ο ένας μετά τον άλλο – Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν

Κάθε βράδυ και χειρότερο στα Νοσοκομεία - Νεαροί γίνονται εισαγωγή ο ένας μετά τον άλλο – Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν

Για άλλη μια φορά βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού τα νοσηλευτήρια, με τους ασθενείς να αυξάνονται καθημερινά, μετά την έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στο νησί.

Χαρακτηριστική είναι και η καταγραφή 181 ασθενών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με covid-19, εκ των οποίων οι 48 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι αναφορές των αρμοδίων με τις εισαγωγές να είναι περισσότερες από τα εξιτήρια, πνέουν ανησυχία στους ειδικούς.

Σε επικοινωνία που είχαμε με λειτουργούς των θαλάμων covid-19 μας τόνισαν ότι τα πλείστα περιστατικά αφορούν νεαρούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και παρά το γεγονός ότι δεν κρίνεται σοβαρή η κατάσταση τους, χρειάζονται νοσηλεία.

Όπως εξηγούν στις νεαρές ηλικίες, κυρίως κάτω των 20 ετών εμφανίζονται συμπτώματα διάρροιας, πυρετού και εμετού, παρόμοια δηλαδή με αυτά της γαστρεντερίτιδας, σε πιο βαριά μορφή, με τους ασθενείς να χρειάζονται χορήγηση ενυδατικών ορών και άλλων θεραπειών που δεν μπορούν να ακολουθήσουν στο σπίτι.

Από τα περιστατικά δεν εξαιρούνται και άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο, ακόμη και νεαρής ηλικίας που πρόλαβαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και στο διάστημα πριν τη λήψη της δεύτερης δόσης, νόσησαν και έγιναν εισαγωγή στο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται και 70χρονη, η οποία έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου από τον περασμένο Μάϊο. Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα νόσησε με κορωνοϊό και κατέληξε στον θάλαμο covid-19 με χαμηλό οξυγόνο.

«Κάθε βράδυ και χειρότερο» αναφέρουν στην ιστοσελίδα μας οι λειτουργοί υγείας, εξηγώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, την εξάντληση των νοσηλευτώ, αλλά και τη μη επάρκεια κλινών για ασθενείς.

Βασικό προβληματισμό φέρνουν και οι καλοκαιρινές άδειες των νοσηλευτών και ιατρών, οι οποίοι εδώ και 17 μήνες δουλεύουν ασταμάτητα με διπλοβάρδιες και μεγάλη κόπωση, ενώ δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ούτε το καθορισμένο ρεπό που δικαιούνται στην εβδομάδα τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top