ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Δικαίωμα σου να μην εμβολιαστείς αλλά…’ - Χωρίς μάσκες θα γίνουμε Ισραήλ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Δικαίωμα σου να μην εμβολιαστείς αλλά…’ - Χωρίς μάσκες θα γίνουμε Ισραήλ

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη για την -καθιερωμένη πλέον- ανασκόπηση με τον ίδιο να αναφέρει πολλά και ενδιαφέροντα.

Να αναφέρουμε αρχικά πως ο Δρ Καραγιάννης αρνήθηκε ευγενικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή (Κυριακή 18/7) εκδήλωση διαμαρτυρίας τόσο έξω από το συγκρότημα «ΔΙΑΣ» όσο και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σε ότι αφορά την επιδημιολογική εικόνα, ο ίδιος ανέφερε πως παρατηρείται μεν μία μικρή κάμψη τις τελευταίες ημέρες, όμως θα περιμένει τα αποτελέσματα Δευτέρας και Τρίτης για να έχει μια πιο αποκρυσταλλωμένη και σφαιρική εικόνα.

Ο λόγος είναι πως τα κρούσματα συνηθίζουν να παρουσιάζουν μια πτωτική τάση το Σαββατοκύριακο, όμως συνηθίζεται να παρουσιάζεται αύξηση τη Δευτέρα και την Τρίτη. Παρά το γεγονός πως δεν ζητήθηκαν εισηγήσεις και συστάσεις από την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα στην προηγούμενη λήψη μέτρων και αποφάσεων ο ίδιος δήλωσε πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να αποδώσουν και πέραν της αυστηροποίησης απαιτείται όλοι να επιστρέψουμε στην ρουτίνα μας τηρώντας τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης ενώ οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνουν συχνότεροι και πιο εντατικοί.

«Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στο Ισραήλ. Με τόσο υψηλή εμβολιαστική κάλυψη έβγαλαν τις μάσκες τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, δεν υπολόγισαν την μετάλλαξη και τώρα από τα -σχεδόν- μηδενικά κρούσματα παρατηρείται μια σημαντική έξαρση» πρόσθεσε.

Καταληκτικά θέσαμε το ερώτημα -θεωρώντας ότι αποτελεί τεράστιο κομμάτι του debate μεταξύ εμβολιασμένων και μη- αφού διαμηνύεται πως είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα ενός πολίτη να επιλέξει αν θα εμβολιαστεί ή όχι, γιατί τα άτομα που απέχουν του προγράμματος ‘στερούνται’ ή κατά κάποιο τρόπο ‘μένουν εκτός‘ από συγκεκριμένες δραστηριότητες;

Ο ίδιος ήταν κάθετος αναφέροντας λιτά: «Είναι δικαίωμα σου να μην θέλεις να εμβολιαστείς. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι δικαίωμα σου να κυκλοφορείς σαν επιδημιολογική βόμβα μεταξύ των όσων επέλεξαν να προστατευτούν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE