ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Άλλοι χορεύουν, άλλοι καθιστοί - Ο κακός χαμός με τα Safepass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Άλλοι χορεύουν, άλλοι καθιστοί - Ο κακός χαμός με τα Safepass

Τίθενται σε ισχύ -αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη 20/7- τα νέα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή 16/7, με το σχετικό διάταγμα να έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα. 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, απαγορεύεται ο χορός σε όλα τα υποστατικά εστίασης ή διασκέδασης εκτός και αν ο χώρος έχει εκ των προτέρων διαμορφωθεί και υποδέχεται αποκλειστικά εμβολιασμένους. Σε οποιαδήποτε αντίθετη περίπτωση ο χώρος ορίζεται ως προσβάσιμος αποκλειστικά για καθήμενους, με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπεζοκάθισμα. 

Η χρήση του Safepass γίνεται ουσιαστικά καθολική, αφού η προσκόμιση του θα απαιτείται σε όλους τους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, στους οποίους συναθροίζονται πέραν των 20 ατόμων. Τα ίδια θα ισχύσουν και σε ότι αφορά τους εργασιακούς χώρους, με το Safepass να αποτελεί βραχνά, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν ενταχθεί στο εμβολιαστικό πλάνο. 

Και αυτό διότι με την παύση των δωρεάν τεστ (από την 1η Αυγούστου) οι μη-εμβολιασμένοι θα 'υποχρεούνται' να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, με την ισχύ του να φτάνει πλέον μόλις στις 72 ώρες. Συν τοις άλλοις, οι ίδιοι θα επωμίζονται και το κόστος αυτής, με το πλαφόν για το τεστ αντιγόνου να έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ.

Στις αλλαγές μπορεί να προστεθεί και η αναστολή λειτουργίας κατασκηνωτικών χώρων, αφού έχει ήδη δοθεί προειδοποίηση για ακύρωση όλων των δραστηριοτήτων, με ορίζοντα τις 23 Ιουλίου. 

Παρά τις όποιες αυστηροποιήσεις στο καινουρίο διάταγμα δίνεται η δυνατότητα για αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων (με άμεση ισχύ από σήμερα 20/7) που μπορούν να φιλοξενηθούν σε εσωτερικούς χώρους από 350 σε 450 νοουμένου ότι πρόκειται αποκλειστικά για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν νοσήσει από κορωνοϊο τους τελευταίους έξι μήνες.

Το νέο διάταγμα και η δέσμη μέτρων έχουν αποφασιστεί με κύριο γνώμονα να μπεί φρένο στην τεράστια διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ευχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί να είναι τα τελευταία, αφού σε διαφορετικό απευκταίο σενάριο νέα επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας θα επιφέρει επαναφορά των πρώτερων περιοριστικών μέτρων, με ελπίδα τη διαφύλαξη των νοσηλευτηρίων και κατ΄επέκταση του συτήματος δημόσιας υγείας.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top