ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αυτό είναι το αυστηρότερο σενάριο μέτρων - Συναγερμός για το κυνήγι επαφών

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αυτό είναι το αυστηρότερο σενάριο μέτρων - Συναγερμός για το κυνήγι επαφών

Οι υψηλές πτήσεις συνεχίστηκαν και κατά τη χθεσινή (Τρίτη 20/7) καθιερωμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αφού όπως γνωστοποιήθηκε εντοπίστηκαν 995 νέα κρούσματα κορωνοιού ενώ ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη μάχη με τον ιό.

Η πίεση στα νοσηλευτήρια συνεχίστηκε με αυξητικές τάσεις ενώ παρά τα συνεχή και στοχευμένα περιοριστικά μέτρα και αυστηροποιήσεις η ινδική μετάλλαξη (ΔΕΛΤΑ) φαίνεται να κυριαρχεί στην κοινότητα και μάλιστα νωρίτερα του αναμενομένου.

Παρά την επιδείνωση δε φαίνεται ουδεμία διάθεση από πλευράς Κυβέρνησης για τη λήψη η επαναφορά αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. Αυτό έχουν καταστήσει σαφές και μέσω επίσημων δηλώσεων δίνοντας προφανώς το στίγμα της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται πλέον η χώρα μας καθώς και την πρόθεση για… ντεμαράζ που θα διαρκέσει -τουλάχιστον- μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Το ενδεχόμενο για lockdown θεωρείται σενάριο επιστημονικής φαντασίας -τουλάχιστον για τον επόμενο ενάμιση μήνα- ενώ οι αρμόδιοι δε θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο αναστολής -μερικής ή ολικής- οποιασδήποτε επιχείρησης αφού χρειάζονται όλα τα γρανάζια για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η οικονομία.

Τα μέτρα επίσης που δύναται να ληφθούν αποφασίζονται με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την ανακοπή της διασποράς αλλά και τους επιδημιολογικούς δείκτες όμως καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια ώστε να μην ‘επεμβαίνουν’ στην ομαλή λειτουργία επιχειρήσεων, υποστατικών ή χώρων. Για παράδειγμα κέρφιου ή μήνυμα για κατ’εξαίρεση μετακίνηση επηρεάζουν άμεσα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με σωρεία επιχειρήσεων οπότε δε βρίσκονται καν στο κάδρο συζητήσεων και εισηγήσεων.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως με τόσους περιορισμούς, η γκάμα επιλογών Κυβέρνησης, Υπουργείου Υγείας αλλά και επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από κύκλους της επιδημιολογικής ομάδας, οι όποιες αυστηροποιήσεις προκύψουν σε σενάριο επιδείνωσης θα αφορούν αποστάσεις, μείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε υποστατικά και το μεγαλύτερο και εντατικότερο έλεγχο σε συνάρτηση πάντοτε με την καμπάνια εμβολιασμού.

Ευχή φυσικά όλων, να ελεγχθεί γρήγορα η νέα έξαρση, να αποκρουστεί -με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες- το τέταρτο κύμα και να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση μέχρι την κάθοδο του φθινοπώρου που ενδέχεται να οδηγήσει σε τεράστιο πισωγύρισμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top