ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Μέτρα και για εμβολιασμένους - Η ανησυχία της επιδημιολογικής ομάδας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Μέτρα και για εμβολιασμένους - Η ανησυχία της επιδημιολογικής ομάδας

Στο μικροσκόπιο της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας τίθεται η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, μετά και την έκτακτη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για αύριο Δευτέρα (26/7) ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Η κρίσιμη καμπή την οποία διάγει η Κύπρος ευρισκόμενη 17 και πλέον μήνες μετά την κάθοδο της πανδημίας και η νέα έξαρση που παρατηρείται παρά τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης φέρνουν νέες εξελίξεις αφού στο στάδιο που βρισκόμαστε τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν έχουν αποδώσει -τουλάχιστον ακόμη- τους απαραίτητους καρπούς.

Η πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων -και κατ’επέκταση της οικονομίας- και της διαφύλαξης του συστήματος δημόσιας υγείας ‘δένει’ τα χέρια τόσο της Κυβέρνησης όσο και της επιστημονικής ομάδας, αφού η γκάμα μέτρων που δύναται να ληφθούν θεωρείται ιδιαίτερα μικρή.

Παρά τη σιγή ιχθύος που κρατείται μέχρι να διαμορφωθεί και μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα -με το Σαββατοκυρίακο που διανύουμε να θεωρείται κομβικό ως προς τη λήψη αυστηρότερων μέτρων- πληροφορίες του ThemaOnline κάνουν λόγο για στροφή μερικής αυστηροποίησης και προς εμβολιασμένους.

Πιο συγκεκριμένα, μας έχει αναφερθεί πως με τα υπάρχοντα δεδομένα, άτομο που έχει εμβολιαστεί και θεωρείται στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος δεν υποχρεούται να παραμείνει σε καραντίνα ή αυτοπεριορισμό. Σύμφωνα με πηγές από την επιστημονική ομάδα, κάτι τέτοιο ίσως να πρέπει να θεωρηθεί αφού με αυτό τον τρόπο απέχει του ελέγχου με ορατό τον κίνδυνο να μεταδίδει τον ιό διογκώνοντας τις αλυσίδες κρουσμάτων.

Φυσικά η πρόταση αυτή θα τεθεί επί τάπητος (μαζί με την σύσταση για εμβολιασμό με την 3η δόση και πιθανότατα την παύση της διενέργειας του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για δωρεάν τεστ αντιγόνου) χωρίς να προτείνεται η καραντίνα και ο αυτοπεριορισμός. Παρ’όλα αυτά θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή φόρμουλα ώστε να υποβάλλονται σε έλεγχο και εμβολιασμένοι -στενές επαφές- σε περίπτωση που παρουσιαστούν αρχικά συμπτώματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top