ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: 'Πόλεμος' για μία διαμονή σε ξενοδοχείο - Πόσα θα σας στοιχίσει μια εβδομάδα διακοπών

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ:  'Πόλεμος' για μία διαμονή σε ξενοδοχείο - Πόσα θα σας στοιχίσει μια εβδομάδα διακοπών

Ένα από τα κίνητρα-μπόνους για πολίτες που υπάγονται (ή προτίθενται να ενταχθούν) στο εμβολιαστικό πλάνο ήταν και η επιδότηση εγχώριων διακοπών σε ξενοδοχειακά καταλύματα ή μονάδες του νησιού. 

Το σχέδιο εφάπτεται των ημερομηνιών από 15 Ιουλίου 2021 μέχρι και 31 Αυγούστου 2021 και σύμφωνα με το Υφυπουργείο Τουρισμού παρέχονται διαμονές με πλαφόν τιμής τα 80 ευρώ (το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση), ποσό που θεωρείται προσιτό για τον μέσο Κύπριο. 

Οι διευκολύνσεις όμως δε σταματούν εδώ αφού από τα 80 ευρώ (που είναι το μέγιστο ή τελοσπάντων από οποιοδήποτε ποσό) ένα ποσό της τάξεως του 35% δίνεται ως επιχορήγηση και αφαιρείται από το κόστος που καλείται να πληρώσει ο Κύπριος. Φυσικά υπάρχουν και συγκεκριμένες πρόνοιες για να μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να 'εκμεταλλευθεί' την προσφορά του Υφ. Τουρισμού αφού η μίνιμουμ διαμονή καθορίζεται στα 3 βράδια. 

Με την αναμονή για εξωτερικό τουρισμό -ακόμη και από τις χώρες που αποτελούν παραδοσιακά αιμοδότες της βιομηχανίας- να μεγαλώνει, η στροφή στην αναρρόφηση του εγχώριου θεωρείται εκ των ουκ άνευ.

Κάτι που όπως φαίνεται θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου αφού και οι ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα θα πάρουν ένα φιλί ζωής μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο της καθόδου (ιδιαίτερα από Ρωσία και Βρετανία) υποδεχόμενοι συμπατριώτες μας, ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία σε Κύπριους να απολαύσουν ασφαλείς εγχώριες διακοπές (και έχοντας επιλογή από σωρεία καταλυμάτων υψηλών προδιαγραφών) και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Διακοπές λοιπόν σε δίκλινο -για παράδειγμα- δωμάτιο με ανώτατη τιμή τα 80 ευρώ (και μίνιμουμ διαμονή τα 3 βράδια) σημαίνει  πως για μία βδομάδα (7 ημέρες, 6 νύχτες) η διαμονή θα στοιχίσει 312 ευρώ (6 βράδια χ 52 ευρώ), πόσό διόλου απαγορευτικό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κύπριοι έχουν 'σπάσει' τα τηλέφωνα για να πετύχουν έστω μια διαμονή σε κάποιο από τα καταλύματα. 

Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα σε μερικά εκ των 220 ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο επιδότησης διακοπών του Υφυπουργείου Τουρισμού, διαπιστώσαμε πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα δωμάτια έχουν ήδη προκρατηθεί με τους υπεύθυνους να υπερτονίζουν πως το ενδιαφέρον είναι άνευ προηγουμένου. Από τις πρώτες κι'όλας μέρες ανακοίνωσης του σχεδίου παρατηρήθηκε υπερφόρτωση στις πλατφόρμες κρατήσεων ενώ τα τηλέφωνα πήραν 'φωτιά'. 

Έστω και αναγκαστικά γίνεται μια προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων των συμπολιτών μας με τις εγχώριες διακοπές -και ιδιαίτερα αυτού του τύπου- όμως έχει υπερτονιστεί πως με τους Κύπριους μπορεί να καλυφθεί μονάχα απειροελάχιστο μέρος της 'πίτας' και αυτός είναι και ο λόγος που σε όλες τις προηγούμενες σεζόν το επίκεντρο ήταν οι ξένοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top