ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Νέα έκτακτη σύσκεψη των επιδημιολόγων - Τι θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Νέα έκτακτη σύσκεψη των επιδημιολόγων - Τι θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού

Η σύσκεψη μεταξύ επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας και υπουργού Υγείας έφερε στο φως της δημοσιότητας την ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων, καθώς και την κατεύθυνση που θα δοθεί για να μπει φρένο στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Όπως πληροφορούμαστε, η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να ακούει προσεκτικά παίρνοντας αρκετές σημειώσεις, ενώ και ο ίδιος μετέφερε στους ειδικούς αρκετά ζητήματα της πανδημίας που τον προβληματίζουν ζητώντας τις εισηγήσεις τους.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η τελευταία ενημέρωση κάνει λόγο για νέα έκτακτη σύσκεψη -αυτή τη φορά μεταξύ της επιστημονικής ομάδας- στην οποία μάλιστα θα παραστούν και πρόσωπα διαφόρων άλλων ιδιοτήτων όπως παιδίατροι και παιδοψυχολόγοι. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο (Πέμπτη 29/7).

Το αντικείμενο συζήτησης θα αφορά -κατά κύριο λόγο- κάποια έκτακτα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν, αφού η προγραμματισμένη συζήτηση-σύσκεψη θα λάβει χώρα αύριο (Πέμπτη 29 Ιουλίου) με σκοπό να δημιουργηθεί λίστα των εισηγήσεων που θα τεθούν άμεσα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή (30/7).

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του ThemaOnline το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αφορά τον εμβολιασμό παιδιών νεαρότερων ηλικιών. Όπως μας αναφέρθηκε μία εκ των σημαντικότερων εισηγήσεων θα αφορά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών από 12 ετών και άνω σε πρώτη φάση. Κάτι που έχει ήδη προχωρήσει και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό στην ‘απόκρουση’ του τέταρτου κύματος που απειλεί ανοιχτά τη χώρα μας.

Πέραν αυτού, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις κλειστές δομές αφού παρατηρείται έντονη δυσαρέσκεια από μερίδα επιδημιολόγων για τις αλυσίδες που έχουν δημιουργηθεί σε οίκους ευγηρείας. Αρκετά από τα κρούσματα έχουν προκύψει λόγω ανευθυνότητας και μη επαρκούς τήρησης των πρωτοκόλλων και μέτρων αυτοπροστασίας, με τους ενοίκους να βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά στην πυραμίδα των ευάλωτων ομάδων.

Δεν αποκλείεται λοιπόν μετά και το πέρας της σύσκεψης του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής να ανακοινωθεί η έναρξη των εμβολιασμών για παιδιά νεαρότερων ηλικιών (12+) καθώς και αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top