ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Γεωργίας: Συνάντηση με τους πληγέντες γεωργούς από την πυρκαγιά

Υπ.Γεωργίας: Συνάντηση με τους πληγέντες γεωργούς από την πυρκαγιά

Συνάντηση με εκπροσώπους των γεωργών που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 Ιουλίου 2021 σε ορεινές περιοχές των επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού, είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Αγροτικών Οργανώσεων, έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο την άμεση αποζημίωση και την επαναδραστηριοποίηση των πληγέντων αγροτών.

Ο κ. Καδής ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους παραγωγούς ότι έχει ήδη γίνει το έμβασμα προς τους επαγγελματίες αγρότες της περιοχής, της πρώτης χορηγίας για τη στήριξή τους. Επίσης, παρουσίασε τον προγραμματισμό των Υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) με στόχο την υλοποίηση όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στη σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής που έχει πληγεί.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε συζήτηση αναφορικά με τους τρόπους επίσπευσης της παροχής της εν λόγω βοήθειας, από την οποία προέκυψαν συγκεκριμένες και χρήσιμες εισηγήσεις. Παράλληλα, ο Υπουργός έδωσε οδηγίες για στενή παρακολούθηση από τις Υπηρεσίες του ΥΓΑΑΠ και άμεση προκήρυξη των σχεδίων που θα στηρίξουν τους πληγέντες παραγωγούς.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό πνεύμα, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με τους αρμόδιους Ευρωπαίους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής για το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top