Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 150 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 150 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 αγνοούνται λόγω των πλημμυρών που σημειώθηκαν στην επαρχία Νουριστάν, στο βορειοανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη τοπικοί αξιωματούχοι.

«Περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες βράδυ στις πλημμύρες» στην περιοχή Καμντές, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαϊντουλάχ Νουριστανί, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου.

Αφγανιστάν: Τι γίνεται με τους αγνοούμενους

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 150 άνθρωποι αγνοούνται και σχεδόν 80 σπίτια καταστράφηκαν. Ο Σαΐντ Μομάντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη στη Νουριστάν, έκανε λόγο για πάνω από 60 νεκρούς λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές. Η πληγείσα περιοχή είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη.

Σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους, είναι δύσκολο να εξασφαλίσει κανείς αξιόπιστες πληροφορίες, καθώς η Καμντές έχει περιέλθει στον έλεγχο των Tαλιμπάν και οι τηλεπικοινωνίες είναι σε κακή κατάσταση.

Αυτού του είδους οι καταστροφές είναι συχνές στη χώρα, ιδιαίτερα σε φτωχές αγροτικές περιοχές, όπου τα σπίτια είναι συνήθως κακές κατασκευές και βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία. Αυτά τα περιστατικά προκαλούν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κάθε χρόνο στο Αφγανιστάν.

Η καταστροφή σημειώνεται ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την προέλαση των Ταλιμπάν, που έχουν καταλάβει μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας τους τελευταίους τρεις μήνες. Το Αφγανιστάν, του οποίου το υγειονομικό σύστημα παραμένει εξαιρετικά επισφαλές παρά τη στήριξη ξένων δωρητών, βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας της Covid-19.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE